Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αυτήν την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που επισκέπτεται τη χώρα μας σε μια κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά. Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Η.Π.Α.,  θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συναντηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer καθώς και το αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο  Μ. Πομπέο αναμένεται να επισκεφθεί τον χώρο, όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης και να ξεναγηθεί από μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μετά τη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: