Τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις της αγοράς, σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση επέκτασης του καθεστώτος των 32 Κυριακών στο επιχειρηματικό πάρκο Γιαλού-Αγ. Δημητρίου-Πύργου εξέφρασε αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ σημειώνεται, ότι συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, τις Κυριακές, την καταπολέμηση του παρεμπορίου και την προώθηση των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls) και ότι «η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας».

Σε σχέση με το ευρύτερο ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως αναφέρεται, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ότι το θέμα είναι επαρκώς ρυθμισμένο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε γενικότερη αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου.

Το υπουργείο και η ΕΣΕΕ συμφώνησαν στην ανάγκη πραγματοποίησης συνεχούς διαλόγου, επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσά τους, ώστε να βρεθεί λύση στα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της αγοράς, να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: