Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση, που διήρκεσε δύο ώρες, τόνισε το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για τα θέματα της Παιδείας. «Να στηρίξουμε τα σχολεία» είπε «που είναι το κέντρο της εκπαίδευσης.» Και επεσήμανε ότι το όραμα της κυβέρνησης είναι «Μία παιδεία, που να μην προσφέρει μόνο στείρες γνώσεις, αλλά και πραγματικές δεξιότητες για να μπορέσουν τα παιδιά, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης του υπουργείου για τους πρώτους έξι μήνες και τον προγραμματισμό για τους επόμενους 12 μήνες. Όπως, την επίσπευση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή, τους 5.250 διορισμούς στην γενική εκπαίδευση, που έχουν προκηρυχτεί, την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όσους δήμους δεν είχε εφαρμοστεί έως τώρα.
Μετά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται δεύτερο νομοσχέδιο, που θα αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου εξέτασαν ακόμα την αναδιοργάνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της μαθητείας με στόχο την ανάκτηση του κύρους τους, καθώς μπορούν να αναδειχθούν σε πολύτιμους μηχανισμούς δημιουργίας καταρτισμένων εργαζόμενων με μεγάλα ποσοστά απορρόφησης από την αγορά.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα σχέδια για την εμβάθυνση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ώστε σε βάθος χρόνου να υποστηριχθούν όλα τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επιπλέον η διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή γύρω από τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, ο Γενικός Γραμματέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής και ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: