Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει σε ταξιδιώτες και κατοίκους, στον εφοδιασμό και την τοπική οικονομία της Σαμοθράκης η ακτοπλοϊκή αποκοπή του νησιού μετά τη μηχανική βλάβη που υπέστη το πλοίο της γραμμής και οι ισχυροί άνεμοι με απαγορευτικά απόπλου. Οι τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η Δήμητρα Παρασκευοπούλου, αναφέρουν ότι αν το επιτρέψει ο καιρός αύριο θα φθάσει πλοίο στο νησί μετά την 6η Αυγούστου. 

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, το πρόβλημα παραμένει και είναι τεράστιο.

Σε Σύσκεψη των φορέων αποφασίστηκε σειρά μέτρων όπως έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια προκειμένου να καλυφθεί η σίτιση των εγκλωβισμένων ταξιδιωτών, συνεργασία με τους επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να ανακουφιστούν οι επισκέπτες, παραχωρήθηκε Γυμναστήριο για την φιλοξενία τους, διανεμηθηκε νερό, ενώ όπως είπε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας αυριο αναμένεται να σταλεί στο νησί Sea Jet για την αναχώρηση επιβατών και οχημάτων.

Την ίδια ώρα, λήγει στο τέλος Οκτωβρίου η σύμβαση με τον ακτοπλόο, μιας γραμμής επιδοτούμενης, χωρίς να έχει εκδηλωθεί άλλο ενδιαφέρον και με δεδομένα προβλήματα στην ήδη υπάρχουσα ακτοπλοϊκή σύνδεση, σοβαρότερα από τα οποία τις παραμονές Πρωτοχρονιάς και τον φετινό Αύγουστο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: