Για συμβολική μέρα έκανε λόγο πρωθυπουργός παρευρισκόμενος στην έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό. «Βάζουμε τα θεμέλια για το Νέο Ελληνικό. Ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον που θα συμβολίζει τη «νέα Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των εργασιών. Έκανε λόγο για το  μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα και «ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, μία εμβληματική επένδυση για τη χώρα».

Παρακολουθήστε απευθείας την ΕΡΤ1.

 

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε ως εδώ, όλο το κυβερνητικό επιτελείο εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους τους κατοίκους της Αττικής.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής», είπε.

Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: