Πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις με την πρώτη να έρχεται στο τέλος Αυγούστου σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών. Τα σχετικά εκκαθαριστικά αναμένεται να αναρτηθούν στο ΤΑXIS έως το τέλος Ιουλίου, προθεσμία η οποία ισχύει και για τις διορθώσεις στο Ε9 ώστε να επιβληθεί μισό πρόστιμο.

Aντίστροφη μέτρηση πλέον για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Από την περασμένη εβδομάδα που ολοκληρώθηκε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοσή τους. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οπως λέει ο Τρύφων Αλεξιάδης να αναρτηθούν στο taxis μέχρι το τέλος Ιουλίου και η πρώτη δόση να πληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι ο εισπρακτικός στόχος του υπουργείου παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ ακόμα και μετά τις τελευταίες αλλαγές στους δικαιούχους έκπτωσης ή απαλλαγής. Η έκπτωση 50% χάνεται αν υπάρχει εισόδημα 300 ευρώ απο τόκους που αντιστοιχεί σε καταθέσεις 30 με 35.000 ευρώ και η πλήρης απαλλαγή αν οι τόκοι είναι 600 ευρώ που προέρχονται από καταθέσεις 64 με 68.000 ευρώ. Η κατάργηση των εκπτώσεων για καταθέσεις ανω των 30.000 ευρώ έγινε για λόγους δικαιοσύνης, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μέχρι τις 29 Ιουλίου μπορούν να γίνουν διορθώσεις στο Ε9 με το μισό πρόστιμο
(50 ευρώ)
*αν προκύπτει επιστροφή φόρου συμψηφίζεται με τρέχοντες φόρους
*αν προκύπτει επιπλέον φόρος προσαυξάνεται κατά 0,73% για κάθε μήνα
Σε πολλές περιπτώσεις τα λανθασμένα στοιχεία , όπως ο όροφος που βρίσκεται ένα διαμέρισμα ή το είδος των κτισμάτων στα αγροτεμάχια , αυξάνουν υπέρμετρα τον ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Μοιράσου το άρθρο: