Στη Βρετανία, οι κάλπες στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές μίλησαν ξεκάθαρα. Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll ο Μπόρις Τζόνσον και οι Συντηρητικοί κερδίζουν με καταιγιστική διαφορά παίρνοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες έναντι 191 των Εργατικών του Κόρμπιν που σημειώνουν μεγάλη πτώση στο Βορρά και στις κεντρικές περιοχές. Ο Τζόνσον ήθελε 326 έδρες για να έχει αυτοδυναμία. Tο Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες από τις 48 που είχε, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13, το δε Brexit, το κόμμα του Φαρατζ δεν πήρε καμία έδρα, σύμφωνα με το exit poll.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις πρωινές ώρες. Μετά το αποτέλεσμα των exit poll το βρετανικό pound ανέβηκε σε υψηλό 1,5 χρόνου έναντι του δολαρίου και συγκεκριμένα στα 1,3445 δολάρια.

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Εργατικού Κόμματος Τζον Μακντόνελ δήλωσε ότι το μέλλον του και το μέλλον του Τζέρεμι Κόρμπιν θα αποφασισθούν αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών, αφού τα έξιτ πολ έδειξαν μεγάλη νίκη των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Θα δούμε τα αποτελέσματα το πρωί και μετά θα ληφθούν αποφάσεις, είμαι βέβαιος», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC.

Ερωτηθείς αν τελείωσαν όλα για τον ίδιο και τον Κόρμπιν, ο Μακντόνελ δήλωσε: «Ας δούμε τα ίδια τα αποτελέσματα, όπως είπα θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις».

Η ΕΡΤ1 κάλυψε τις πιο κρίσιμες εκλογές της Βρετανικής Ιστορίας μέσα από μία έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με τον Αντώνη Αλαφογιώργο.

Στο στούντιο βρέθηκαν, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Birkbeck του Λονδίνου και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Δουζίνας, καθώς και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Απόκης, Αλεξάνδρα Βουδούρη και Πάνος Πολυζωΐδης, ανέλυσαν τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll, υπό τη σκιά ενός επικείμενου Brexit.

Σε ζωντανή σύνδεση με το Λονδίνο, οι ανταποκρίτριες της ΕΡΤ, Ευδοξία Λυμπέρη και Νατάσα Κατζάβελου, καθώς και ο δημοσιογράφος Λάμπης Τσιριγωτάκης, μετέφεραν τον παλμό της εκλογικής μάχης.

Πηγή: ert.gr, ΕΡΤ
Σχετική είδηση: BREXIT:Τα σενάρια της επόμενης μέρας-Έκτακτη εκπομπή από την ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: