Μεγάλη βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του 19χρονου ναύτη, που νοσηλεύεται εδώ και μέρες στο 424 Γ.Σ.Ν.Θ., σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ3. Ο 19χρονος, που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπηρετεί τη θητεία του στη ΝΔΒΕ, στη Θεσσαλονίκη, είχε σταματήσει από χθες να είναι διασωληνωμένος, ενώ σήμερα το πρωί εξήλθε από τη ΜΕΘ κι επέστρεψε σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας, δίνοντας έτσι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα στη μάχη κατά του covid19.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες, στο 424 χρειάστηκε να μεταβεί προληπτικά, για νοσηλεία covid, και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου. Ωστόσο,  η κατάσταση του δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία.

Στη ΜΕΘ του 424 εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11 ασθενείς. Συνολικά 89 ασθενείς με covid βρίσκονται έως σήμερα το πρωί στο 424, ενώ το στρατιωτικό νοσοκομείο δίνει «ανάσες» νοσηλείας και στην Έδεσσα, καθώς 8 ασθενείς μεταφέρθηκαν από εκεί στις εγκαταστάσεις του.

Σύμφωνα με  πληροφορίες της ΕΡΤ3, από τη Δευτέρα θα διατεθεί και 5η κλινική (28 κλίνες ακόμη) για νοσηλεία covid. Αύριο ή μεθαύριο, αναμένεται να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία -εφόσον χρειαστεί- και η κινητή μονάδα στον υπαίθριο χώρο του νοσοκομείου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο: