Σε εξέλιξη είναι η τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ για τον κορονοϊό. 

Την ανάγκη για «υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη» με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν η οποία συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει: «Απόψε συζητώ την κατάσταση του COVID-19 με τους ηγέτες της ΕΕ.Οι πολίτες ανησυχούν και κουράζονται, δικαίως.

Αλλά χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού».

Ο Σαρλ-Μισέλ, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες να συζητήσουν πώς οι 27 θα προχωρήσουν συλλογικά στο ζήτημα rapid test, ενώ βασικό θέμα θα είναι η κοινή προσέγγιση στο θέμα των εμβολίων.

Εχθές, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL είχε εκφράσει την ελπίδα ότι στα τέλη του 2020-αρχές του 2021 δύο με τρία εμβόλια θα είναι στη διάθεση των πολιτών.

Η ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού τονίζει ο Πρωθυπουργός του Βελγίου.

«Απόψε συζητώ μέσω τηλεδιάσκεψης με τους ευρωπαίους συναδέλφους μου σχετικά με την ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης του Covid-19.

Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση ενωμένοι» υπογραμμίζει ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σχετική είδηση: Σχέδιο δράσης ενός μήνα κατά της πανδημίας ανακοινώνει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός

Μοιράσου το άρθρο: