Άνοιγμα σχολείων: Μαζικά τεστ και πρόσθετα μέτρα ζητούν οι γονείς του 6ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας

Άνοιγμα σχολείων: Μαζικά τεστ και πρόσθετα μέτρα ζητούν οι γονείς του 6ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας

Τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, κατάλληλους χώρους, για να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις και η µείωση του αριθµού µαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τµήµα να µην έχει πάνω από 15 µαθητές, την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τµήµατα µε λιγότερους µαθητές και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου αριθµού εργαζοµένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονοµικοί όροι, ζητά με έγγραφο του από τους αρμόδιους ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Όπως αναφέρει το Δ. Σ. του Συλλόγου «το Υπουργείο δεν ικανοποίησε κανένα αίτηµα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία µαθητών και εκπαιδευτικών, όπως μαζικά και δωρεάν τεστ και υπεύθυνοι σχολίατροι παρακολούθησης και διαχείρισης των κρουσµάτων (την ευθύνη αυτή έχουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί!)» .
Σημειώνουν τέλος» στην περιοχή μας το πρόβλημα θα είναι περισσότερο οξυμένο, καθώς λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών και των καιρικών συνθηκών που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, θα είναι ιδιαίτερα δυσχερής ο επαρκής αερισμός των αιθουσών, ενώ επιπλέον είναι αμφίβολο εάν τα παιδιά θα μπορούν να βγουν έξω στα διαλείμματα».

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS