ΕΡΤ3 – Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΆΝΤΖΕΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ INSULA ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση) – Μουσική Συναυλία (trailer)

ΕΡΤ3 – Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΆΝΤΖΕΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ INSULA ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση) – Μουσική Συναυλία (trailer)

 ΣΑΒΒΑΤΟ 07/11/2020, στις 08:30 

NICHOLAS ANGELICH ET INSULA ORCHESTRA, BEETHOVEN CONCERTO POUR PIANO N°5 ET SYMPHONIE N°7῾

Έτος παραγωγής: (2018)

Συναυλία κλασσικής μουσικής παραγωγής Gingerlemon 2018,διάρκειας 87’.
Στο μαγευτικό σκηνικό της La Seine Musicale, στο Παρίσι πάνω από το Σηκουάνα, ο πιανίστας Nicholas Angelich και η Insula Orchestra, που διευθύνονται από τη Laurence Equilbey, συντονίζονται για να παίξουν το Κονσέρτο για Πιάνο No.5 και τη Συμφωνία No.7 σε μια συναυλία αφιερωμένη στο γερμανό συνθέτη Μπετόβεν.
Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο Μπετόβεν έγραψε το 5ο Κοντσέρτο πιάνου, «Ο Αυτοκράτορας», όταν είχε ήδη αρχίσει να χάνει την ακοή του. Μεγαλοπρεπές και οικείο,ηρωικό και δυναμικό, με πυροβολισμούς και κανόνια, γράφτηκε στην πολιορκημένη Βιέννη κάτω από τους βομβαρδισμούς του Ναπολέοντα. Αυτός ο θεμέλιος λίθος για το Ρομαντικό Κοντσέρτο συνοδεύεται από την Έβδομη Συμφωνία, μια επιστροφή προς μια φόρμα πιο κοντά στον Κλασικισμό αλλά Διονυσιακή σε έμπνευση. Το σύνολο, που παίζει όργανα εποχής, διευθύνεται από τη δημιουργό του, Γαλλίδα μαέστρο Laurence Equilbey.

Σολίστ: Nicholas Angelich πιάνο
Ορχήστρα: Insula Orchestra
Διεύθυνση Ορχήστρας: Laurence Equilbey

 Δείτε το trailer 

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS