Ισπανία: Από 23 Νοεμβρίου υποχρεωτικό τεστ PCR σε τουρίστες 65 χωρών – Εξαιρούνται περιοχές της Ελλάδας

Ισπανία: Από 23 Νοεμβρίου υποχρεωτικό τεστ PCR σε τουρίστες 65 χωρών – Εξαιρούνται περιοχές της Ελλάδας

Από τις 23 Νοεμβρίου ταξιδιώτες από 65 χώρες είναι υποχρεωμένοι πριν ταξιδέψουν στην Ισπανία να έχουν πραγματοποιήσει προηγουμένως τεστ Covid (αρνητικό) 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ισπανία. Επιπλέον και βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας, οφείλουν να έχουν συμπληρώσει την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ( www.spth.gob.es) 24 ώρες πριν ταξιδέψουν.

Στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο και επιπλέον ο τουρίστας υποβάλλεται σε τεστ PCR στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι όπου καταφτάνει. Αν το τεστ αποδεικνύεται θετικό στον κορονοϊό, τότε δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.

Οι χώρες στις οποίες επιβάλλεται το νέο μέτρο θα πρέπει να ξεπερνούν τα 150 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού. Τα γραφεία ταξιδιών, οι tour operators και οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται να ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για το μέτρο πριν την αναχώρησή τους προς Ισπανία.

Σχετικά με τους ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ελλάδα, η Ισπανία εξαιρεί από τα μέτρα την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά και την Δυτική και Στερεά Ελλάδα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού είναι χαμηλός.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS