Η Αυστραλία φλέγεται

Α΄ Τηλεοπτική μετάδοση

Ωριαίο ντοκιμαντέρ παραγωγής Αυστραλίας 2020.

Αυτή είναι η δραματική και τρομακτική ιστορία της μάχης για να σωθεί η Αυστραλία από τις πυρκαγιές που μαίνονταν στη χώρα.

Μαρτυρίες από πρώτο χέρι, από πυροσβέστες που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, αποκαλύπτουν πώς είναι να αντιμετωπίζεις έναν εντελώς απρόβλεπτο εχθρό. Με ορισμένες εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών της άγριας ζωής σε εκατομμύρια, η δημοσιογράφος Κάιλι Μόρις εξετάζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των πυρκαγιών στον ποικίλο ζωικό πληθυσμό και την οικολογία. Το επεισόδιο περιέχει επίσης μαρτυρίες από εκείνους που γλίτωσαν παρά τρίχα από τις φλεγόμενες οικίες τους, καθώς και συνεντεύξεις από μερικούς από αυτούς που επέστρεψαν στα κατεστραμμένα σπίτια τους.

Με τις ακραίες θερμοκρασίες, που καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ, και την ξηρασία που συντελούν στην ενίσχυση των πυρκαγιών, το επεισόδιο διερευνά επίσης τις ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Είναι αυτή η καταστροφή, που ορισμένοι περιγράφουν ως αποκαλυπτική, απλώς μια ματιά σε έναν μελλοντικό κόσμο, όπου οι θερμοκρασίες έχουν επιτραπεί να ανέβουν σε επικίνδυνα επίπεδα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS