Ηλεκτρονικά απόβλητα

Ωριαίο ντοκιμαντέρ παραγωγής Μ. Βρετανίας 2017.

Οι υπολογιστές, τα τηλέφωνα και τα tablet αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε.

Τι συνέβη, όμως, στο παλιό σας τηλέφωνο ή tablet όταν αναβαθμίσατε σε νέο μοντέλο; Πού κατέληξε ο χαλασμένος υπολογιστής ή η τηλεόρασή σας όταν τα πετάξατε;
Τα ηλεκτρονικά απόβλητα αποτελούν μία από τις ταχύτερα διογκούμενες περιβαλλοντικές απειλές του 21ου αιώνα. Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα που δεν έχει απλή λύση, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε.

Το E-LIFE αναζητά την κρυμμένη αλήθεια όσον αφορά το τι συμβαίνει στα ηλεκτρονικά απόβλητά μας μετά την απόρριψή τους.

Η ταινία αποκαλύπτει το παράνομο εμπόριο που γίνεται με τα είδη τεχνολογίας που εμείς απορρίπτουμε, ακολουθώντας την πορεία των συσκευών καθώς καταλήγουν σε τοξικές μάντρες σε ολόκληρο τον κόσμο και εξετάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που έχει αυτή η δραστηριότητα στο περιβάλλον, την οικονομία και τους ανθρώπους που αποσυναρμολογούν αυτά τα ηλεκτρονικά απόβλητα υπό μη ασφαλείς συνθήκες.
Όμως, υπάρχει ελπίδα. Το ντοκιμαντέρ ανακαλύπτει αξιόλογους ανθρώπους και εταιρείες, που προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις ηλεκτρονικές συσκευές μας και τον τρόπο με τον οποίο θα καταναλώνουμε την τεχνολογία στο μέλλον.

• Βραβείο Impact DOCS (Βραβείο Αριστείας Ειδικής Αναφοράς στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους)

Παραγωγή: Μ.Βρετανίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS