Λευκή Παγίδα


 

Κάθε Σάββατο, στις 23:30 | ΕΡΤ3

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας που θα ολοκληρωθεί σε 5 ημίωρα επεισόδια.

Αυτό το ταξίδι στην καρδιά των παγετώνων, μας προσκαλεί σ’ έναν περίπλου με κομμένη την ανάσα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής υποβρύχιας κατάδυσης στη Γροιλανδία.

Αύγουστος 2012, είναι το τέλους του αρκτικού καλοκαιριού και δυο περιηγητές βγαίνουν με θαλάσσιο καγιάκ στους γιγάντιους πάγους του ρεύματος της Ανατολικής Γροιλανδίας. Θα συνδέσουν τις δύο ξεχωριστές κοινότητες μιας απ’ τις πιο άγριες ακτές του κόσμου. Σημείο αναχώρησης: το Ιτοκορτοόρμιτ (Ittoqqortoormiit). Μια έντονη ανθρώπινη περιπέτεια χιλίων χιλιομέτρων! Δύο μήνες με κομμένη την ανάσα διανύουμε τα ιλιγγιώδη φαράγγια των Φιόρδ, κάνουμε θεαματικές καταδύσεις στα παγόβουνα, και εξερευνούμε μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά που ζουν εκεί και υπέροχα ζώα που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.

Στο πέρασμα των ημερών, η αποστολή γίνεται όλο και πιο απαιτητική, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και ο άνεμος Πιτεράκ παραμονεύει. Αυτός ο κρύος άνεμος μπορεί να αγγίξει τα 200χλμ/ώρα. Ένας διαρκής αγώνας με τον χρόνο: οι περιηγητές πρέπει να φτάσουν στο Ανγμαγκσαλίκ πριν παγιδευτούν στην ΛΕΥΚΗ ΠΑΓΙΔΑ…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS