Στις ερήμους της Αραβίας

Η υπέροχη σειρά 5 επεισοδίων είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης στην άγρια ζωή της Αραβικής Χερσονήσου που διεισδύει στους ποικίλους οικότοπους της ερήμου, των βουνών, των υγροτόπων, των ξεροπόταμων και των νησιών της.
Η κινηματογράφηση έγινε με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και με ανάλυση 4Κ που κατάφεραν να συλλάβουν τη διαβίωση των συναρπαστικών αραβικών ζώων στο σουλτανάτο του Ομάν.

Η αραβική έρημος είναι ένας απ’ τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς τόπους διαβίωσης στη Γη, μα τα ζώα που κατοικούν εδώ είναι ανθεκτικά και εξοικειωμένα σ’ αυτές τις συνθήκες. Ακόμα όμως και για τα δυνατότερα, ο θάνατος είναι μια συνεχής απειλή. Πρέπει κυριολεκτικά ν’ αρπάξουν κάθε ευκαιρία για να βρουν φαγητό, νερό και καταφύγιο.

Τα ξεχωριστά θεματικά επεισόδια ανοίγουν ένα παράθυρο στην άγνωστη ζωή των κατοίκων του ζωικού βασιλείου και εξερευνούν την προσαρμοστικότητά τους στις υψηλές θερμοκρασίες αυτής της ασυνήθιστης και πανέμορφης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Η επιβίωση είναι ο στόχος τους και το μαγικό τους ταξίδι.

Οι τεράστιοι αμμόλοφοι της Αραβίας είναι το σπίτι του αραβικού όρυγα.

Ο όρυξ είναι γένος αντιλόπης και συχνά του αποδίδεται η έμπνευση του μυθικού μονόκερου. Η σαύρα ουρομάστιγα της οικογένειας των αγαμίδων εντυπωσιάζει με τα αμμώδη κρησφύγετά της. Χιλιάδες πολύχρωμα φλαμίνγκο μεγαλώνουν τα μικρά τους υπό την απειλή της κόκκινης αλεπούς και της τεράστιας σαύρας βαράνου σ’ έναν θαυμαστό κόσμο υγροτόπων!

Στην Αραβία ζουν 172 είδη ερπετών και περισσότερα απ΄ τα μισά συναντώνται αποκλειστικά εδώ. Ένα απ’ τα πιο χαρισματικά είναι ο αραβικός χαμαιλέοντας που κυνηγά αράχνες τις οποίες ακινητοποιεί με την κολλώδη ταχύτατη γλώσσα του.

Όλα αυτά τα πλάσματα ζουν στην κόψη του ξυραφιού.

Η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ «Στις ερήμους της Αραβίας» προβάλλει νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, προσφέρει γνώση για το γοητευτικό αραβικό ζωικό βασίλειο κι αποκαλύπτει την ομορφιά μιας περιοχής που βρίθει ευκαιριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS