Τα μυστικά της απαγορευμένης πόλης

Ωριαίο ντοκιμαντέρ παραγωγής Ηνωμ. Βασιλείου 2017.

Καλώς ήλθατε σε ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά πρότυπα της ανθρωπότητας, το τεράστιο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Πεκίνου – περισσότερο γνωστό ως Απαγορευμένη Πόλη – που είναι το μεγαλύτερο κτίριο κατοικιών του κόσμου.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ που έχει ειδική πρόσβαση, περνάμε πίσω από κλειστές πόρτες για να ανακαλύψουμε τα μυστικά του επικού σχεδιασμού και κατασκευής της Απαγορευμένης Πόλης. Το τρισδιάστατο γεω-χωρικό μοντέλο μας δείχνει πώς χτίστηκε η Απαγορευμένη Πόλη ως ακριβές κέντρο της νέας πρωτεύουσας των Μινγκ και θεωρείται από τους Κινέζοι ως το κέντρο του κόσμου.

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια της αρχιτεκτονικής διάταξης της Απαγορευμένης Πόλης, βλέπουμε πώς επηρεάζει ολόκληρη την πόλη του Πεκίνου ακόμα και σήμερα. Βλέπουμε επίσης πώς σχεδιάστηκε το παλάτι με βάση τις αυστηρές αρχές του Φενγκ Σούι, με κτίρια στραμμένα προς τον Νότο για να απορροφούν την αναζωογονητική ενέργεια του γιανγκ και ως προστασία από τον Βορρά και το επικίνδυνο γιν του. Κρύοι άνεμοι, κακά πνεύματα και η πολύ πραγματική απειλή του Μαντσού και Μογγόλων επιδρομέων.

Η Απαγορευμένη Πόλη ήταν το απόλυτο σύμβολο της ακλόνητης αυτοκρατορικής εξουσίας. Χτισμένο από έναν σφετεριστή, ήταν ένα θαύμα σχεδιασμού, τεχνολογίας και ελέγχου, του οποίου η δύναμη, το μυστήριο και η ομορφιά, ωστόσο, το καθιστούν σύμβολο μακροζωίας και δύναμης. Τώρα επιτέλους αποκαλύπτονται τα μυστικά της.

Διαθέσιμο στο ERTFLIX έως 09/12.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS