Το αίνιγμα της ανορεξίας

Ωριαίο ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2016.

Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές, στο πέρασμα του χρόνου, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της ανορεξίας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και ιατρικό επίπεδο, η κατάσταση παραμένει ένα αίνιγμα. Αυτή η ταινία παρουσιάζεται ως μια διεθνής έρευνα σχετικά με τον τρόπο που η κατάσταση εξελίσσεται και με το πώς η ανορεξία και η θεραπεία της ερμηνεύονται.

Τι είναι η νευρική ανορεξία; Είναι μια μορφή υστερίας ή ψύχωσης, μια μορφή εθισμού ή μια οριακή κατάσταση; Είναι μια διαστροφή; Μια ορμονική διαταραχή; Μια νευρολογική διαταραχή; Μια διατροφική διαταραχή; Μια διαταραχή της εικόνας του σώματος; Για αιώνες, περιγραφές και ερμηνείες της κατάστασης – κάποιες αντικρουόμενες και κάποιες άλλες συμπληρωματικές – διαδέχονταν η μια την άλλη. Η ασθένεια του μυαλού και του σώματος αντιστέκεται σε κάθε αποκλειστική βιολογική ή ψυχαναλυτική προσέγγιση. Το σώμα, το οποίο γίνεται πεδίο μάχης, δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα αυτής της διαταραχής σχέσης και εξάρτησης.

Αυτή η ταινία επικεντρώνεται περισσότερο στο αίνιγμα της ανορεξίας (της επιδίωξης για τη μέγιστη αδυναμία) παρά στο πιο ευρύ πεδίο των διατροφικών διαταραχών, το οποίο περιλαμβάνει τόσες πολλές έννοιες. Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε που βρισκόμαστε αυτή την εποχή σε σχέση με την ανορεξία και πώς μπορούμε να τη θεραπεύσουμε, η έρευνα εκτείνεται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS