Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2019.

Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ManueldeCoco(Μάνος Κοκορομύτης).Tην προβολή του φεστιβάλ αναλαμβάνει το VisitGreece του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα πραγματοποιηθούν συνολικά δώδεκα προβολές ταινιών μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο. Το διαγωνιστικό τμήμα θα αποτελείται από οκτώ ταινίες, δύο ταινίες θα προβληθούν στις τελετές έναρξης και λήξης και, τέλος, μέρος του προγράμματος θα αποτελούν δύο ταινίες παλαιότερης χρονολογίας, στη δημιουργία των οποίων συνετέλεσαν πρόσωπα που θα παραστούν στο φεστιβάλ ως επίσημοι καλεσμένοι.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ανάμεσα σε άλλα, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν τις τελετές έναρξης και λήξης, βραβεύσεις σε τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ για την προσφορά τους στον κινηματογράφο, εργαστήρια με θέμα το ανεξάρτητο σινεμά, καθώς και περιήγηση των καλεσμένων σε αξιοθέατα του νησιού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα προσκαλέσει καλλιτέχνες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, με σκοπό να υποδεχτούν θετικά το νέο πολιτιστικό δρώμενο, το οποίο καλείται να ενώσει τον πολιτισμό με την ψυχαγωγία και ταυτόχρονα τη γαστρονομία με τις ομορφιές του κυκλαδίτικου αυτού νησιού. Έτσι, κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου, το φεστιβάλ αισιοδοξεί να στεγάσει τη μαγεία της Έβδομης Τέχνης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: