Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υποδέχεται τον  βιολονίστα Λίνους Ροτ ως σολίστ στο μνημειώδες Κοντσέρτο του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 20:30. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος.

«Κολοσσιαίο σε διαστάσεις και σε σύλληψη έργο, ίσως το σημαντικότερο κι ασφαλώς το πιο φιλόδοξο έργο που έγραψε ποτέ [ο Σκαλκώτας]» σημείωνε το 1966 ο Γ.Γ. Παπαϊωάννου, μετά την εκτέλεση των – 1ο, 4ο και 3ο – μερών της θρυλικής Σκαλκωτικής Συμφωνίας αρ.2. Και είναι αυτή, η Ουβερτούρα κοντσερτάντε, από το κύκνειο άσμα του Σκαλκώτα, του δικού μας «Ήρωα» που ανοίγει τη δεύτερη συναυλία του Κύκλου Μπετόβεν. Δύο διαφορετικές εποχές. Δύο τραγικές μορφές της μουσικής. Δύο πρωτοπόροι που άνοιξαν νέους δρόμους στη λόγια μουσική. Ιδού, το δραματουργικό νήμα που συνδέει τον Μπετόβεν και τον Σκαλκώτα. Ετσι, η Ουβερτούρα ακολουθείται από το, πηγαίας ευαισθησίας, Κοντσέρτο για βιολί του Μπετόβεν, με τον πολυβραβευμένο Λίνους Ροτ να αναλαμβάνει τη δεξιοτεχνική πρόκληση. Σε μια βραδιά που ολοκληρώνεται με, την εμπνευσμένη από το καταφύγιο που υπήρξε η Φύση για τον συνθέτη, Έκτη Συμφωνία – γνωστή ως Ποιμενική. Στο πόντιουμ, επιστρέφει ο καταξιωμένος Βασίλης Χριστόπουλος.

Το σχόλιο του σολίστ:
«Δεν πρόκειται απλώς για ένα από τα πιο γνωστά και τεχνικά πιο απαιτητικά κοντσέρτα βιολιού, αλλά για ένα έργο με απίστευτο συναισθηματικό και μουσικό βάθος. Ως καλλιτέχνης πρέπει να δώσεις το 100% ώστε να εκφραστεί αυτή η συναισθηματική παλέτα.»

Το σχόλιο του μαέστρου:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μετά την περσινή μας συνεργασία. Ανυπομονώ να ξανασυναντήσω τους μουσικούς και να παρουσιάσουμε στο αθηναϊκό κοινό το συναρπαστικό αυτό πρόγραμμα.»

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ (1904–1949)

Συμφωνική Σουίτα αρ. 2, Ουβερτούρα κοντσερτάντε

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)

Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 61

Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργo 68, «Ποιμενική»

Σολίστ

Λίνους Ροτ, βιολί

Μουσική Διεύθυνση

Βασίλης Χριστόπουλος

19:45: Εισαγωγική ομιλία του Χαράλαμπου Γωγιού για τους κατόχους εισιτηρίων.

Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 20 ευρώ, 15 ευρώ,και 8 ευρώ, (εκπτωτικό)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- Αιθουσα Χρ.Λαμπράκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ,20:30

www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: