Ο πολυσύνθετος αινιγματικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Actress και το alter ego του, ο Young Paint, σε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό σόου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 21:00, στην αίθουσα Banquet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Είναι ένα πολύ διαφορετικό ντουέτο που αποτελείται από έναν πραγματικό συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής, τον Actressκατά κόσμον Darren J. Cunningham–, και τον εικονικό βοηθό του, τον Young Paint, προϊόν ενός λογισμικού. Κάθε τους οπτικοακουστικό σόου είναι ένας απρόσμενος διάλογος ανάμεσα στην ανθρώπινη, ζωντανή δημιουργία και στην τεχνητή νοημοσύνη. Aυτό το συναρπαστικό παιχνίδι ήχων και εικόνων που εξελίσσεται μέσα σε ένα υποβλητικό περιβάλλον, με παράλληλη προβολή βίντεο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσοι βρεθούν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 21:00, στην Αίθουσα Βanquet. Μια μοναδική εμπειρία με τον Actress, τον πρωτοπόρο της πειραματικής βρετανικής σκηνής, να παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις αναπάντεχες real/virtual δημιουργίες του.

Actress

Ο κορυφαίος βρετανός καλλιτέχνης Darren J. Cunningham [Ντάρρεν Τζέι Κάννινγκχαμ], γνωστός ως Actress [Άκτρες], αποτελεί σπάνιο φαινόμενο και πλέον μία από τις εξέχουσες και διαρκώς εξελισσόμενες μορφές της ηλεκτρονικής μουσικής. Κατά τη διάρκεια της 15ετούς καριέρας του έχει καταφέρει να εδραιώσει  την παρουσία του και να αφήσει, με μεγάλη επιτυχία, το προσωπικό του στίγμα στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα χάρη στον μοναδικό του ήχο. Πιστός οπαδός της techno σκηνής του Ντιτρόιτ, ο Darren έχει κυκλοφορήσει παραγωγές σε αρκετές δισκογραφικές εταιρείες.

Με πολλαπλές sold-out εμφανίσεις στο Barbican Center του Λονδίνου, το Tate Modern, το Berghain στο Βερολίνο και το Sonar Tokyo, ο Darren συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους εν ενεργεία παραγωγούς επαναπροσδιορίζοντας τα δεδομένα της εποχής, ενώ επεκτείνεται ακόμη περισσότερο στον χώρο του ψηφιακού προγραμματισμού, πράγμα που τον καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Young Paint

Ο Young Paint [Γιανγκ Πέιντ] αποτελεί μία δημιουργική συνέργεια μεταξύ ανθρώπου και λογισμικού, που παίζει το ρόλο του εικονικού βοηθού του συνθέτη. Από τις αρχές του 2018, λαμβάνει και εξομοιώνει σταδιακά τον εκλεπτυσμένο και απρόβλεπτο ήχο του βρετανού παραγωγού Αctress. Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης  είναι σε θέση να καταλαβαίνει τις προθέσεις και συνθετικές ικανότητες του συνεργάτη του, πράγμα που του επιτρέπει να γίνει η συνέχεια του και να ακολουθεί την λογική του. Ο Young Paint είναι ικανός να συμπληρώνει μόνος του, με τις δικές του νότες, τις νότες του Cunningham σε διάφορους συνδυασμούς και να αναπτύσσει αναπάντεχες ικανότητες.

Στην προκειμένη περίπτωση, μια προβολή του Young Paint σε ένα εικονικό στούντιο θα παρουσιαστεί παράλληλα με την εμφάνιση του Actress στη σκηνή, προσφέροντας πρωτοφανείς εμπειρίες, βασισμένες στο οπτικό υλικό.

 Τιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 ευρώ  ● 17 ευρώ

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: