Η Διεθνής Καλλιτεχνική Ένωση «Η Μούσα» διοργανώνει για 11η φορά τον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό «The Muse» με ειδικότητα στο πιάνο, στα έγχορδα, στα πνευστά όργανα και στη μουσική δωματίου. Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα από 23 έως 27 Αυγούστου 2016 στη Σαντορίνη, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονέμεται αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Στους νικητές απονέμονται μετάλλια, διπλώματα και ειδικά έπαθλα.

Thira-Santorini-GreeceΟ διαγωνισμός, από το 2005, λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ελλάδος, τη Σαντορίνη. Κάθε Σεπτέμβριο, δίνονται θαυμάσιες ευκαιρίες σε τουρίστες και κατοίκους του νησιού να ακούσουν νέους μουσικούς από όλο τον κόσμο. Αρχικά είχε ξεκινήσει ως διαγωνισμός πιάνου. Έλαβαν μέρος σε αυτόν νέοι πιανίστες από την Ευρώπη, Ρωσία, Η.Π.Α, Ιαπωνία και Κορέα, μεταξύ πολλών άλλων χωρών.

rules-eng-pic2Το 2009, η ένωση διεύρυνε το διαγωνισμό, προσθέτοντας νέες κατηγορίες και όργανα. Έτσι γεννήθηκε ο διαγωνισμός «The Muse Junior», ο οποίος απευθυνόταν σε νεαρούς μουσικούς ηλικίας έως και 18 ετών, με ειδίκευση στο πιάνο, το βιολί, το τσέλο και στα πνευστά όργανα.

Ο Διαγωνισμός τυγχάνει μεγάλης επιτυχίας, έχοντας υποδεχτεί περισσότερους από 800 μουσικούς από 71 χώρες και των τεσσάρων ηπείρων και λειτουργεί σαν πλατφόρμα ανακάλυψης νέων ταλέντων και δίνει βήμα στη μελλοντική καλλιτεχνική εξέλιξή τους. Πολλοί από αυτούς έχουν γίνει πλέον επιτυχημένοι σολίστες σε μουσικές σκηνές σε όλο τον κόσμο.

Megaro Gyzi 1

Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: