Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εγκαινιάζει πιλοτικά φέτος ένα νέο θεσμό, την «Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».  Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά την ώρα της παράστασης, που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους.

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης. Οι ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου γονείς και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που θα παίζεται στο θέατρο.

Αφορμή για τη δημιουργία του προγράμματος, είναι να αντιμετωπιστεί ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει κάθε χρόνο σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες πηγαίνουν γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση, που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και, κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν, ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν το έργο. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Πιλοτικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 29 & 30 Ιουλίου ως μια αρχική κίνηση προς το ευρύ θεατρικό κοινό της Επιδαύρου και θα πλαισιώσει τις παραστάσεις:

  • «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, 29 και 30 Ιουλίου
  • «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, 5 και 6 Αυγούστου
  • «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, 19 και 20 Αυγούστου

Από τις 20:00 ως την λήξη κάθε παράστασης, στους χώρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) του Γυμνασίου Ασκληπιείου στο Λυγουριό.


INFO

Κόστος για κάθε παιδί: 5 ευρώ

Για άνεργους και πολύτεκνους τα δύο παιδιά με ένα εισιτήριο.

Πληροφορίες και ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο www.greekfestival.gr

Μοιράσου το άρθρο: