Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τιμά τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με μία σειρά συναυλιών, οι οποίες και θα προστεθούν στο πλήθος αντίστοιχων δράσεων που λαμβάνουν χώρα τη φετινή χρονιά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η πρώτη συναυλία της σειράς παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 20:30.

Η συναυλία περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά έργα του κορυφαίου συνθέτη, τα οποία αποτελούν εξαίρεση από την υπόλοιπη εργογραφία του, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Το «Τριπλό Κοντσέρτο» είναι το μόνο κοντσέρτο που έγραψε ποτέ ο Μπετόβεν για πάνω από ένα σολιστικό όργανο, ενώ η «Ποιμενική Συμφωνία» είναι ένα πρώιμο είδος προγραμματικής συμφωνίας, με το συνθέτη να παραδίδει επεξηγηματικούς τίτλους σε ένα έργο που υμνεί την αγαπημένη του Φύση και «εμπεριέχει περισσότερη έκφραση συναισθημάτων από την ίδια τη ζωγραφική». Το πρόγραμμα ξεκινά με τη νεανική δροσιά της Εισαγωγής από την όπερα ‘Όμπερον’, του ‘πιο Γερμανού απ’ όλους τους Γερμανούς συνθέτες’ Καρλ Μαρία φον Βέμπερ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Christoph Poppen

Βιολί: Ανδρέας Παπανικολάου

Βιολοντσέλο: Άγγελος Λιακάκης

Πιάνο: Τίτος Γουβέλης

Πρόγραμμα

Καρλ Μαρία φον Βέμπερ (1786-1826): Εισαγωγή από την όπερα ‘Όμπερον’

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο και ορχήστρα σε ντο μείζονα, έργο 56

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Συμφωνία αρ.6 σε φα μείζονα, έργο 68 («Ποιμενική»)

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 ευρώ

Εξώστης 10 ευρώ

Μειωμένο 5 ευρώ

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

Δωρεάν είσοδος για φοιτητές

Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν. Για το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Α.Π.Θ ισχύει το μειωμένο εισιτήριο.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-16:00, Παρασκευή 09:00-13:30)

 www.tsso.gr

Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-18:30 την εκπομπή της Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: