Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ»  θα διεξαχθεί για  πέμπτη χρονιά στο Ναύπλιο,από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου 2020

Το Φεστιβάλ είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους, τοπικές αρχές και κινηματογραφικές λέσχες. Προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του σινεφίλ κοινού που είναι ευρύ και πολυποίκιλο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 ώρες προβολής περίπου, από πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες, ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και τεκμηρίωσης, βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους  με έμφαση τόσο στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, όσο και στον πρόσφατο Ελληνικό Κινηματογράφο.

Θα τιμήσουν το κοινό του Ναυπλίου με την παρουσία τους οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής και Θόδωρος Μαραγκός, πλήθος Ελλήνων σκηνοθετών και παραγωγών. Aπό το εξωτερικό θα έρθουν διακεκριμένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί, όπως  oι Tiffany Rhodes,  Princess Angelique Monet, Cheryl Halpern, Darwin Reina, Rubi Rios, Natacha Antonellou Achcar, Magdalena Chmielewska, Mark Norfolk κ.ά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, υπό την κοινή καλλιτεχνική διεύθυνση της σκηνοθέτριας και παραγωγού Πέτρας Τερζή, συμπεριλαμβάνουν κατά το ήμισυ του προγράμματός τους ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή παραγωγών και στο υπόλοιπο ήμισυ ταινίες αντρών σκηνοθετών. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια ισορροπία κι αρμονία αλλά και πρωτοπορία στις ιδέες που παρουσιάζονται από τους καλλιτέχνες άνδρες και γυναίκες.

Το Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ έχει και φέτος συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών, τον καλλιτεχνικό οργανισμό ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και τον σκηνοθέτη  Κωνσταντίνο Σπηλιώτη, τον μαέστρο Γιάννη Νικολόπουλο και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν προβολές κινουμένων σχεδίων με θέμα τους Μύθους του Αισώπου σε σκηνοθεσία Ντίνου Θεοδοσίου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο CINE NAFPLIO στις 10:00-12:00

Το Σάββατο 25/01/20 11:30-14:30 ο Κινηματογράφος CINE NAFPLIO θα φιλοξενήσει ταινίες για παιδιά και όλη την οικογένεια όπως τα πολυβραβευμένα κινούμενα σχεδια του Αλέξη Χαβιάρα “Στρούθιο” και “Αγρινούι”. Στις 12:00 θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους τεκμηρίωσης των Νίκου Στασινόπουλου και Ελένης Μουδάκη “Από το σιτάρι στο ψωμί….όπως παλιά” – ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Βέργας και κατοίκους της Βέργας με τη παρουσία των μικρών ηθοποιών και θα ακολουθήσει η Κινέζική ταινία μεγάλου μήκους “Αγάπη και Χορός” του  βραβευμένου σκηνοθέτη Cui Daihong.

Οι προβολές από Δευτέρα 20/01  έως και Παρασκευή 25/01 ξεκινούν από τις 13:00 έως τις 23:00 στο Θέατρο Τριανόν στη Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Η τελετή απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος θα γίνει στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 19:00. Η είσοδος στις προβολές και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην ατζέντα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες στο Ναύπλιο συμπεριλαμβάνονται επίσης:

Δευτέρα 20/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

19:00

Έναρξη Φεστιβάλ – Μουσικό πρόγραμμα από ΔΟΠΠΑΤ & Κόψιμο Πίτας

Τιμητικό αφιέρωμα στους ηθοποιούς Nικήτα Τσακίρογλου & Χρυσούλα Διαβάτη

20:00

“Ερωτόκριτος” – Θεατρικό αναλόγιο από το Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σπηλιώτη

Τρίτη 21/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

17:00

Masterclass με τον Νικήτα Τσακίρογλου και τη Χρυσούλα Διαβάτη με θέμα “Η Τέχνη της Υποκριτικής στο Θέατρο και στο Κινηματογράφο”.

Τετάρτη 22/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

18:30 – 19:30

Study case: “Σύγχρονες Αφροδίτες” της Δήμητρας Σταυροπούλου – story board της ταινίας σε κινούμενο σχέδιο σχετική με την μετεγχειρητική περίοδο της γυναίκας με καρκίνο. Ψυχολογική ανάλυση χαρακτήρων και  σύντομη παρουσίαση προετοιμασίας της ταινίας.

Ημερίδα: H Επιστήμη της Aισθητικής στον Κινηματογράφο – Επιδιορθωτική ιατρική και η κοσμητολογια εργαλείο ανάπλασης της γυναικείας ψυχοσύνθεσης

Συμμετέχουν: Δρ Μάριος Χριστοφίνης-Δερματολόγος, Δρ Άννα Χριστοφίνη-Χημικός μικροβιολόγος και ανοσιολόγος, Δρ Βασίλειος Καρούντζος-μαιευτήρας, γυναικολόγος

Συντονίστρια: Πέτρα Τερζή – σκηνοθέτρια, παραγωγός

Πέμπτη 23/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

Αφιέρωμα στον σύγχρονο Παγκόσμιο Κινηματογράφο με ταινίες μικρού μήκους έως 20′ και ταινίες γυναικών σκηνοθετριών άνω των 20′  πρόσφατης παραγωγής  από τις 13.00 έως τις 19:00

19:00

Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με προβολή της ταινίας του “Καζαντζάκης” και συζήτηση με τον ίδιο και το κοινό.

Παρασκευή 24/01/20 στο κινηματογράφο CINE NAFPLIO

10:00 – 12:00

Εκδήλωση για παιδιά δημοτικών σχολείων με θεατρικό παιχνίδι – Προβολή τριών εικοσάλεπτων ταινιών μικρού μήκους  με τίτλο “Οι μύθοι του Αισώπου” του Έλληνα σκηνοθέτη Ντίνου Θεοδοσίου, παραγωγής 2020. Ο Mύρμηγκας κι ο Τζίτζιγκας”, “Το κουτάβι και οι βάτραχοι”, “Ο Ποντικός του χωριού και ο Ποντικός της πόλης”.

12:00

Προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης με τίτλο “Remembering: The Maurits Kiek Story”  των σκηνοθετών Cheryl Halpern, Mitchell Stuart & Alex Dolginko από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ιστορία του Μαρίτς Κίεκ παρουσιάζει το θάρρος ενός ανθρώπου να επιστρέψει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη και να υπηρετήσει ως μυστικός πράκτορας.

Παρασκευή 24/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

Αφιέρωμα στον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο με ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής με τη παρουσία των σκηνοθετών  από τις 12:30 έως τις 19:00

19:00

Τιμητικό αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό με προβολές: “Το όραμα του Θοδωράκη”, κινούμενο σχέδιο και “Κώστας Τσάκωνας: Όλο Γελούσε”, κωμωδία του 2018. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο και το κοινό.

Σάββατο 25/01/20 στο ΤΡΙΑΝΟΝ

10:30 – 11:30

BRIDGES Film Industry – Nafplio Meeting – Παρουσίαση έργων σε ανάπτυξη/παραγωγή / Pitching – Projects presentation – Networking

19:00 στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ

Τελετή Βραβείων “Χρυσός Πήγασος”

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου. Πιάνο: Σαγκριώτη Δήμητρα. Μπουζούκι: Χρήστος Σέρεσλης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”  θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο 20-25 Ιανουαρίου 2020 για  πέμπτη χρονιά υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ

Μοιράσου το άρθρο: