Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων – DEAFestival 2016από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, στην Τεχνόπολη, την πλατεία Αγίας Ειρήνης και σε επιλεγμένους χώρους του κέντρου της Αθήνας,  υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Το DEAFestival περιλαμβάνει εκδηλώσεις, με κύριο σκοπό την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και κληρονομιάς των κωφών και βαρήκοων ατόμων στην Ελλάδα, αλλά και του γλωσσικού πλούτου της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Στο πλαίσιο του DEAFestival, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης, το DEAFestival for kids, με ελεύθερη είσοδο και ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ημερίδα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7) με θέμα: «Το παρελθόν και το μέλλον» της κοινότητας των κωφών και βαρήκοων ατόμων στην Ελλάδα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κωφός ευρωβουλευτής Adam Kosa (Ουγγαρία).

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: