Η ορχήστρα «Καμεράτα Φιλομούζικα» παρουσιάζει τη συναυλία «Μικρά αριστουργήματα», στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 21:00.

Θα ακουστούν:

Η σονάτα για βιολί και έγχορδα σε σολ ελάσσονα του Γκιουζέπε Ταρτίνι. Είναι η  περίφημη και άκρως δεξιοτεχνική «Τρίλια του Διαβόλου».

Σόλο βιολί παίζει ο Κλεόδωρος Αγόρας.

Η συμφωνία αρ. 23 kv 161 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Την έγραψε σε ηλικία 17 ετών! Τα τρία μέρη της αντανακλούν το πρώιμο ταλέντο του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος άφησε  ανεξίτηλη την  σφραγίδα της ιδιοφυίας του στην παγκόσμια μουσική κληρονομιά.

Η ορχήστρα «Καμεράτα Φιλομούζικα» έχει σαν σκοπό να αναδεικνύει έργα που δεν παίζονται συχνά, ιδιαίτερα  στο ελληνικό κοινό. Έτσι στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν αποσπάσματα – πραγματικοί μουσικοί θησαυροί–από καντάτες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Σύμφωνα με  ερευνητές μουσικολόγους ίσως οι ωραιότερες μουσικές στιγμές του μεγάλου συνθέτη βρίσκονται ανάμεσα στις περίπου 220 καντάτες που διασώζονται και δυστυχώς σε περισσότερες από 120 που έχουν χαθεί…Θα ακουστούν μέρη από τις καντάτες bwv 12,30,34,78,104,142,208.

Τραγουδούν:

Σοφία Μιχαηλίδου – σοπράνο

Ντίνα Στράνη – άλτο

Κωστόπουλος Βασίλης – Δεναχής – μπάσος

Συμμετέχει η χορωδία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Μαρσύας» σε διδασκαλία Νίκου Καριώτη.

Μουσική Διεύθυνση:

Φοίβος  Παπαδόπουλος

Γενική είσοδος 10 ευρώ -μειωμένο 5 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις: 6945040740  –

Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»

Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα.

Μοιράσου το άρθρο: