Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 20:30.

Με τις «4 εποχές» του Βιβάλντι, προσαρμοσμένες σε ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, όπως παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Κυριακή πρωί, μουσική.

Ένα ταξίδι για τα παιδιά στη μουσική, τις εποχές του χρόνου, τα συναισθήματα, τα χρώματα και τις μυρωδιές, μέσω αφήγησης, δραστηριοτήτων ακρόασης και κίνησης, μουσικών παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με τον Ύμνο της Ευρώπης, από την ‘Ενάτη Συμφωνία’ του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και το ποίημα ‘Ωδή στη Χαρά’ του Φρίντριχ Σίλερ, μετά από σχετική πρόταση του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Franck Riester προς όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας-μέλους και με αφορμή την εκστρατεία για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων.

Έτσι, θα ακουστεί την ίδια ώρα σε όλη την Ευρώπη και στους χώρους που θα εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής ο ‘Ευρωπαϊκός Ύμνος’.

 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 20:30

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

 Διεύθυνση ορχήστρας/βιολί: Μιγκέλ Μιχαηλίδης
Αφήγηση: Ιωάννα Γεωργαντά

Θέσεις περιορισμένες

Είσοδος με προσκλήσεις
Παραλαβή δελτίων εισόδου από το εκδοτήριο της ΚΟΘ, Λ.Νίκης 73, τηλ. 2310236990

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΛ:2310-257900, FAX:2310-252035, e-mail:info@tsso.gr

www.tsso.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: