Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με σειρά εμφανίσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Β. Ελλάδας.

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου και αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το σύνολο εγχόρδων της ΚΟΘ θα παρουσιάσει τα «Δύο βυζαντινά σκίτσα» του Σόλωνα Μιχαηλίδη, έργο γεμάτο συναισθήματα και πρωτότυπες μελωδίες βυζαντινότροπου χαρακτήρα, που αποτελεί αποτέλεσμα των μελετών του Κύπριου ιδρυτή της ΚΟΘ για τη βυζαντινή μουσική παράδοση. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι «Οι Τέσσερις Εποχές», που αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα στην ιστορία της μουσικής.

Σόλο βιολί και διεύθυνση ορχήστρας, ο εξάρχων βιολιστής της ΚΟΘ Σίμος Παπάνας.

Μια παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κοζάνης και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/

Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Εφιστούμε την προσοχή στην τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν από το φυλακτικό προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου και από τους συντονιστές της συναυλίας, με σεβασμό στα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του COVID – 19 και ιδίως στη χρήση μη ιατρικής μάσκας εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΘ (www.tsso.gr)

Μοιράσου το άρθρο: