Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον ανερχόμενο Τσέχο μαέστρο Jiří Rožeň στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 20:30.

O  ανερχόμενος μαέστρος  μας ξεναγεί στον άμετρο πλούτο της μουσικής της πατρίδας του, μέσα από γνωστά έργα των Γιόζεφ Σουκ, Μπέντριχ Σμέτανα και Λέος Γιάνατσεκ. Ο Jiří Rožeň είναι ένας από τους πλέον συναρπαστικούς μαέστρους της γενιάς του, ενώ έχει χαρακτηριστεί από το Opera Plus ως ‘ένα ανερχόμενο αστέρι που διευθύνει με ενέργεια, ευχάριστη νεανική αύρα και ξεκάθαρο όραμα’.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ένα έργο γεμάτο συναισθήματα και νεανικό σφρίγος, που θέτει υψηλές δεξιοτεχνικές απαιτήσεις στον ερμηνευτή, όπως όλα τα αντίστοιχα έργα του μυθικού πιανίστα, αφού πρωτίστως τα έγραφε για τον εαυτό του. Σολίστ ο γνωστός Έλληνας πιανίστας Απόστολος Παληός, που έχει χαρακτηριστεί από τον Yonty Solomon ως ‘ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα’.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ

Διεύθυνση ορχήστρας: Jiří Rožeň

Πιάνο: Απόστολος Παληός

Πρόγραμμα:

Γιόζεφ Σουκ (1874-1935): Φανταστικό Σκέρτσο, έργο 25

Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943): Κοντσέρτο για πιάνο αρ.1 σε φα δίεση ελάσσονα, έργο 1  Α’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.

Μπέντριχ Σμέτανα (1824-1884): ‘Μολδάβας’, από το έργο ‘Η πατρίδα μου’

Λέος Γιάνατσεκ (1854-1928): Taras Bulba, ραψωδία για ορχήστρα

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία: 15 ευρώ

Εξώστης: 10 ευρώ

Μειωμένο: 5 ευρώ

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.Για τους κατόχους της κάρτας CLUB IANOS ισχύει έκπτωση 20% ανά εισιτήριο στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ.Η έκπτωση ισχύει για ένα εισιτήριο ανά κάτοχο

 

Μοιράσου το άρθρο: