Το Σάββατο 1η Ιουλίου και ώρα 21:00, ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει μία σημαίνουσα συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

Θα παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από τον κύκλο τραγουδιών «Εντεύθεν» ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα «Χρονικό», Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα», που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

Οι νέες δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού Δήμος Αναστασιάδης, Δάφνη Ζουρνατζή, Κατερίνα Παράσχου, αλλά και οι καταξιωμένοι Κώστας Μακεδόνας μαζί με τον ιστορικό ερμηνευτή των έργων του συνθέτη Χαράλαμπο Γαργανουράκη, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των έργων και τραγουδιών που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος και που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε… από τα περίφημα, «Μαλαματένια λόγια», την «Ελλάδα (Λένγκω)», τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Φάμπρικα», τους «Οχτρούς», «Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», «Τα λόγια και τα χρόνια», το «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», το «Όχι δεν πρέπει», ως τις νέες συνθέσεις του «Η Θαλπωρή», «Από μεγάλον έρωτα», «Αχ Πλάτανέ μου» και πολλά άλλα.

Θα συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η  Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

Οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, σε μία μαγευτική βραδιά υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «στη σκιά των Βράχων» 2017.

Σάββατο 1η Ιουλίου, ώρα 21:00

Θέατρο Βράχων

Είσοδος ελεύθερη

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: