Με αφορμή και έμπνευση το γλυπτικό έργο του Isaac Cordal η ομάδα Πλεύσις παρουσιάζει τη νέα καλλιτεχνική πρότασή της, μία multimedia performance σωματικού θεάτρου με τίτλο «Πίσω από την Επιφάνεια» στο θέατρο Οδού Καλλιρρόης κάθε Σάββατο και Κυριακή.                                 

Η performance έχει τη μορφή μίας απροσδόκητης διάλεξης με θέμα την αναγνώριση και την αποκάλυψη αυτού που κρύβεται πίσω απ’ την όψη των πραγμάτων, κάτω από το «φαίνεσθαι». Μεταξύ σοβαρού και αστείου σχολιάζει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος κοιτάζοντας όχι μόνο τα μεγάλα διλλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, μα τις πιο αδιάφορες και ασήμαντες πλευρές της.

Tο σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, το θέατρο αντικειμένων, το εικαστικό και ηχητικό περιβάλλον (σύνθεση ηλεκτροακουστικών τοπίων και live electronics), οι κινηματογραφικές παρεμβάσεις και τα graphic animation συνυπάρχουν και δημιουργούν έναν ποιητικό στοχασμό με θέμα την ομορφιά και τον παραλογισμό της ύπαρξής μας στο «εδώ και τώρα».

Ο μετασχηματισμός, η εικονική πραγματικότητα και η σχέση του performer με τα σκηνικά αντικείμενα και τα φυσικά υλικά – επαναλαμβανόμενα ζητήματα στο καλλιτεχνικό σύμπαν της ομάδας Πλεύσις – είναι το επίκεντρο της παράστασης.

Αυτοτελείς ιστορίες αποτυπώνονται σε εικαστικά «tableaux vivants» στη διάρκεια των οποίων μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα φαινομενικά σημαντικό, επιτρέπουν όμως στον θεατή μια σειρά από σκέψεις κατά την εξέλιξη της δράσης. Απόλυτα στιλιζαρισμένες εικόνες βρίσκουν ζωή μέσα από τον παράδοξο τρόπο με τον οποίο κατορθώνουν να διαχωρίζουν το ουσιαστικό από το ασήμαντο και να συνδέουν το σοβαρό με το αστείο την ίδια στιγμή.

Η performance αναζητά συγγένειες και παραλληλίες με το έργο του γλύπτη Isaac Cordal και την κινηματογραφική ματιά του Roy Andersson. Συνομιλεί με τα έργα τους έχοντας ως κοινό «τόπο» τον άνθρωπο ως ύπαρξη και τη σχέση του με τον περιβάλλοντα χώρο.

Συντελεστές

Δημιουργία, ερμηνεία: Όλγα Γερογιαννάκη,  Γιώτα Κοτρώνα, Αντώνης Κουτρουμπής, Τζάνος Μάζης

Αφηγητής, τενόρος: Λάμπρος Παπαγεωργίου

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής
Μουσική σύνθεση, live electronics : Μηνάς Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Βοηθός φωτίστριας: Βάσια Ατταριάν
Χειρισμός φωτισμών: Παναγιώτα Τριανταφύλλου

Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
Βίντεο, Graphic animation: Ακριβή Αναγνωστάκη
Teaser, trailer: Ειρήνη Στείρου, Γεωργία Αρβανίτη

Επιμέλεια σκηνικών αντικειμένων: Θένια Κουτρουμπή

Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Μαρούλης

Αφίσα, γραφιστικά: Κατερίνα Σταματοπούλου

Φωτογραφίες: Ανδρέας Σχοινάς

Επικοινωνία: Βίκυ Μπαρμπόκα, Έλενα Ντόσα

Παραστάσεις: Σάββατο, Κυριακή 9.30μ.μ.

Διάρκεια: 80΄

   Χώρος παραστάσεων: ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ

   Καλλιρρόης 10 Αθήνα 11743 (Μετρό Ακρόπολη, Τραμ Στάση Βουλιαγμένης)

 Πληροφορίες για κρατήσεις:  Τηλ. 6944242118

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ μειωμένο

Μοιράσου το άρθρο: