Το ρεσιτάλ του Κωνσταντή Σφέτσα και της Νέλλης Σεμιτέκολο, με έργα για τσέλο και πιάνο των Σνίτκε, Προκόφιεφ και Μπρίτεν, παρουσιάζεται στη σκηνή της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Δύο Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή πορεία, πολλές ηχογραφήσεις στο ενεργητικό τους και ιδιαίτερη αγάπη για το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, ο τσελίστας Κωνσταντής Σφέτσας και η πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο, μοιράζονται τη σκηνή σε ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου αφιερωμένο στον Άλφρεντ Σνίτκε, τον σπουδαίο Ρώσο μεταμοντερνιστή. Στον πυρήνα του προγράμματός τους βρίσκονται δύο σημαντικές συνθέσεις για βιολοντσέλο και πιάνο του Σνίτκε, η μελαγχολική Πρώτη σονάτα (1978) και η Musica nostalgica. Τα δύο έργα του κορυφαίου εκπροσώπου της νέας ρωσικής μουσικής συνδυάζονται με μια ώριμη σύνθεση του Σεργκέι Προκόφιεφ, τη Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε ντο μείζονα και με την Πρώτη σουίτα για σόλο βιολοντσέλο του Μπέντζαμιν Μπρίτεν, αναδεικνύοντας τις όχι και τόσο απροσδόκητες συνάφειες ανάμεσα σε τρεις μεγάλες μορφές της μουσικής του 20ού αιώνα.Η εμφάνιση του Κωνσταντή Σφέτσα και της Νέλλης Σεμιτέκολο στο Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Άλφρεντ Σνίτκε, ο οποίος πραγματοποιείται φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του (1934–1998).

Πρόγραμμα

Άλφρεντ Σνίτκε

Musica nostalgica, για βιολοντσέλο και πιάνο

Σεργκέι Προκόφιεφ

Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε ντο μείζονα, έργο 119

Μπέντζαμιν Μπρίτεν

Σουίτα για σόλο βιολοντσέλο αρ. 1, έργο 72

Άλφρεντ Σνίτκε  

Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 1

Τιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 10 ευρώ ● 15 ευρώ (γενική είσοδος)

Εισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72 82 333

www.megaron.gr

ΕΡΤ ● Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 ● Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 ● KOSMOS 93.6 ●  ΑΘΗΝΑ 9.84 ● MONOPOLI.GR ● IN2LIFE.GR ● NEWSBEAST.GR ● ARTANDLIFE.GR ● MONONEWS.GR ● METEO.GR

Μοιράσου το άρθρο: