Η παράσταση Ρετρό Κανσονέτες με τον Δαυίδ Ναχμία παρουσιάζεται το Σάβββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 20:30 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ’ την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’50,κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.

Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο  στη Ρώμη, στο Παρίσι και σ’ όλη την Ευρώπη και σα να μην έφτανε η ντόπια σοδιά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό «μεταγλωττισμένων» τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα. Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ’ τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.

Η παράσταση  αποτελείται από εναλλακτικές επιλογές τραγουδιών που χαρακτηρίζουν τον καιρό τους. Κάποιες μεταφρασμένες επιτυχίες και κάποια άλλα, αδίκως παραγνωρισμένα Ελληνικά τραγούδια υψηλής αξίας.

Τρεις υπέροχοι ερμηνευτές αναλαμβάνουν αυτό το απαράμιλλο ταξίδι στον χρόνο

Ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Θάνος Πολύδωρας και η Καίτη Πάντζαρη.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο Δαυίδ Ναχμίας

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (υπάρχει διάλειμμα 15 λεπτών)

Πληροφορίες

 ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 Ώρα Έναρξης : 20:30

Τιμές Εισιτηρίων

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ : 20 ευρώ

 ΖΩΝΗ Α : 18 ευρώ

 ΖΩΝΗ Β : 15 ευρώ

ΖΩΝΗ Γ  : 12 ευρώ

 ΑΜΕΑ : 10 ευρώ

 EΞΩΣΤΗΣ : 10 ευρώ

 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ΑΝΕΡΓΙΑΣ : 8 ευρώ

 Προπώληση

Ηλεκτρονικά : VIVA GR & VIVA WALLET

 Τηλεφωνικά :   11876

 Στο ταμείο του Φιλολογικού Συλλόγου την ημέρα της παράστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: