Συναυλία του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου για την ίδρυση της Δημοτικής Μουσικής Βιβλιοθήκης του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, στις  13 Μαΐου 2018, στο κινηματοθέατρο Μαρία Έλενα του δήμου, επί της οδού Αγίας Παρασκευής 40, Ανάκασα στις 8.30 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η διοργάνωση είναι του δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και της διεύθυνσης πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου.

Ο συνθέτης παρουσιάζει οκτώ μουσικές του νουβέλες και ένα έργο του Νίκου Σκαλκώτα, όπως σε κάθε συναυλία του, τιμής ένεκεν στο μεγάλο μουσικό πρόγονο.

Η μουσικές νουβέλες είναι έργα γραμμένα στην Ελληνική Μουσική Γλώσσα.

Η κάθε μουσική νουβέλα είναι ένα πρωτότυπο έργο σύγχρονης ελληνικής μουσικής, εμπνευσμένο από ένα δημοτικό τραγούδι και φέρει τον ίδιο τίτλο με αυτό.

Για τη σύνθεσή αυτών των έργων Θωμάς  Μπακαλάκος χρησιμοποιεί το τονικό και το δωδεκαφθογγικό σύστημα σε συνδυασμό. Έτσι επιτυγχάνει να δημιουργήσει μέσα στη μουσική νουβέλα ένα μουσικό ανάλογο της κοινωνίας, όταν χρειάζεται, και να δίνει στο μουσικό έργο τη θεατρικότητα που επιδέχεται το θέμα, η υπόθεση, το σενάριο του έργου, που θέλει να εκφράσει μουσικά.

Οι μουσικές νουβέλες, από τον τρόπο και τη διαδικασία σύνθεσής τους, προσλαμβάνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν ένα νέο είδος μουσικών έργων, τα οποία ο συνθέτης για να τα εκφράσει, εισήγαγε τον νέο όρο Μουσική Νουβέλα.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: