Η πρόσκληση για συμμετοχή στο καινοτόμο έργο «Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στην Ξενοφοβία» (Art and Culture Vs Xenophobia) είναι ανοιχτή έως τις 20 Σεπτεμβρίου και καλεί τις οργανώσεις που έχουν αναδείξει τις τέχνες και τον πολιτισμό ως μέσα που μπορούν να καταπολεμήσουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους να καταθέσουν τις βέλτιστες πρακτικές τους.

Το έργο ACvX-Art & Culture vs Xenophobia υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Artifactory και εταίρους το Ås Art & Music School του Δήμου του Ås  στη Νορβηγία και την ΑΜΚΕ «Δρόμος με Δέντρα – Baumstrasse».

Η τέχνη μπορεί να νικήσει τον ρατσισμό

H συνέργεια των φορέων από την Ελλάδα και τη Νορβηγία, μέσω του προγράμματος Active citizens fund, για την Ελλάδα στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ξενοφοβίας και της ρητορικής μίσους που προκαλούν η έλλειψη διάθεσης συμπερίληψης και επίδειξης ανοχής έναντι του Άλλου, του διαφορετικού με εργαλείο την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Σκοπός του A+CvX είναι η υποστήριξη, δικτύωση, προώθηση κι ενδυνάμωση οργανώσεων που δρουν για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των παραπάνω στην Ελλάδα και στη Νορβηγία μέσω της προβολής των βέλτιστων πρακτικών έργων που έχουν υλοποιηθεί για αυτό το σκοπό με εργαλεία την Τέχνη και τον Πολιτισμό, η γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στην ετερότητα μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Το έργο απευθύνεται σε οργανώσεις πολιτών στην Ελλάδα και τη Νορβηγία, κοινωνικές και πολιτιστικές ομάδες, καλλιτέχνες, δημόσιους φορείς, εκπαιδευτές/ριες όλων των βαθμίδων, μαθητές/ριες σχολείων, φοιτητές/ριες, νέους/ες δημοσιογράφοι, bloggers, αρθρογράφους, φωτογράφους, δημοσιογραφικοί οργανισμοί, επιστήμονες/ερευνητές, αμεα, LGBTQi, Ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες καλλιτέχνες, μμε, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και φυσικά το ευρύτερο κοινό.

Ο στόχος θα επιτευχθεί με την έρευνα, συλλογή και έκθεση βέλτιστων πρακτικών, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της συνάντησης Art and Culture Vs Xenophobia στο Σεράφειο στις 4,5 και 6 Νοεμβρίου 2020. Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές μέσω εργαστηρίων σε μορφή εργαστηρίων, η μουσική παράσταση «Every trip is a trip oneway» και η έκθεση φωτογραφίας «Tolerance(sμε θέμα την ξενοφοβία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στο secretariat@artifactory.eu

Μοιράσου το άρθρο: