Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Van Kuijk, την Τρίτη 17 Μαρτίου, στις 20:30, για μια μοναδική συναυλία με έργα Μπετόβεν,Μπάρτοκ και Ριμ.

To πολυβραβευμένο Κουαρτέτο Εγχόρδων Van Kuijk έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τις ερμηνείες του στο μπετοβενικό ρεπερτόριο. Έχει τιμηθεί με Πρώτο Βραβείο Μπετόβεν, Καλύτερη Ερμηνεία Μπετόβεν και Καλύτερη Ερμηνεία Χάυντν στον διεθνή διαγωνισμό για κουαρτέτα εγχόρδων του Ουίγκμορ Χολ (2015).

Το Κουαρτέτο Βαν Κεκ δημιουργήθηκε το 2012. Aποτελείται από τους βιολονίστες Nicolas Van Kuijk και Sylvain Favre-Bulle, τον βιολίστα Emmanuel François και τον τσελίστα François Robin . Εκτός των βραβείων που έχει λάβει στον διεθνή διαγωνισμό για κουαρτέτα εγχόρδων του Ουίγκμορ Χολ, έχει αποσπάσει πρώτο βραβείο και  βραβείο κοινού στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Τρόντχαϊμ καθώς και διακρίσεις από την Ακαδημία του Φεστιβάλ της Αιξ-αν-Προβάνς.

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήδη από το ξεκίνημά του, το Κουαρτέτο έχει εμφανιστεί σε όλες τις μεγάλες μουσικές σκηνές της Ευρώπης και σε σημαντικά φεστιβάλ, ενώ τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο κάνει το ντεμπούτο του στο Κάρνεγκι Χολ, στην Όπερα του Σύδνεϋ, τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα. Τα μέλη του Κουαρτέτου Βαν Κεκ περιοδεύουν στη Βόρεια Αμερική, ενώ είναι καλλιτέχνες in residence στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Καμπέρας. Πέρσι πραγματοποίησαν επιτυχημένη περιοδεία στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν που θα επαναληφθεί το 2021. Η πρώτη τους ηχογράφηση με έργα Μότσαρτ έλαβε εξαιρετικές κριτικές και βραβεία από τον διεθνή μουσικό Τύπο. Οι δισκογραφικές τους καταθέσεις περιλαμβάνουν επίσης γαλλική μουσική και συνθέσεις Σούμπερτ.

ΚOYAΡΤΕΤΟ VAN KUIJK

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 , 20:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Nicolas Van Kuijk , βιολί

Sylvain Favre-Bulle , βιολί

Emmanuel François, βιόλα

François Robin, τσέλο

Διάρκεια

75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 ευρώ15 ευρώ

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: