Η Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται φέτος στις 27 Νοεμβρίου 2020 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε διαδικτυακή βάση.

Κάθε χρόνο 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το πρωί της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020 το κοινό θα παρακολουθήσει σε ζωντανή αναμετάδοση την Εναρκτήρια τηλε-εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ. Η μετάδοση θα συνεχιστεί με την παρουσίαση των επιτευγμάτων των ερευνητικών ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων της Αθήνας/Αττικής, νεοφυών επιχειρήσεων και συνεργαζόμενων φορέων – υποστηρικτών, μέσω video, σε ενιαία πλατφόρμα livestreaming με δυνατότητες περιήγησης. Ακολούθως θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Βραδιάς, όπου θα έχουν αναρτηθεί όλα τα video, για να είναι δυνατή η πρόσβαση από το ευρύ κοινό για ικανό χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία της Βραδιάς.

Τη φετινή χρονιά προβλέπεται ειδική αναφορά στην παρουσίαση της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας αιχμής σε ποικίλους ερευνητικούς τομείς, όπως βιο-ασφάλεια, βιο-πληροφορική, βιο-τεχνολογία, μοριακή μηχανική κ.α., παρουσιάζοντας τη συμβολή των ερευνητών στον τομέα της υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Η Βραδιά διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 ‘ARES – Attractive RΕsearchers in the Spotlight’, που συντονίζει το ΕΚΕΤΑ, με Επιστημονικά Υπεύθυνη για το ΕΜΠ την Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site: www.ntua.gr/ntuaren

Μοιράσου το άρθρο: