“Πλάτη” στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδος βάζουν τα νοσοκομεία Λέσβου, Χίου και Σάμου (video)

“Πλάτη” στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδος βάζουν τα νοσοκομεία Λέσβου, Χίου και Σάμου (video)

Με μετακινήσεις γιατρών και από τα νησιωτικά νοσοκομεία επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας με τον κορονοϊό .

Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ έδωσε εντολή να μετακινηθούν τρεις γιατροί από τα νοσοκομεία Λέσβου Χίου και Σάμου , από νευραλγικούς τομείς ΤΕΠ και ΜΕΘ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα επιβαρυμένα από τον κορονοϊό νοσοκομεία των περιοχών που το δημόσιο σύστημα υγείας τους πιέζεται έντονα τόσο από τις αυξημένες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό όσο και λόγω των γιατρών που νόσησαν και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας. Να θυμίσουμε ότι όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ 13 συνάδελφοί τους έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Το ΔΣ του Βοστάνειου Νοσοκομείου εξέφρασε τη διαφωνία του σε αυτή την απόφαση αφού οι ανάγκες σε όλα τα νοσοκομεία αυτή την περίοδο είναι αυξημένες ενώ ήδη λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό από τους υπάρχοντες και ξεπερασμένους οργανισμούς λειτουργίας τους.

Ο σύλλογος γιατρών ΕΣΥ Λέσβου επαναλαμβάνει ότι μόνο με νέες προσλήψεις ικανού αριθμού  γιατρών άμεσα , θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Ο διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου σημείωσε ότι όσον αφορά το νοσοκομείο του νησι9ού, έχει αποδείξει στις δύο περιόδους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλαπλά περιστατικά κορονοϊου με την προσπάθεια του προσωπικού και την οργάνωση των λειτουργειών, τα κατάφερε και με το παραπάνω. «Τώρα έχουν ανάγκη νοσοκομεία σε άλλες περιοχές της χώρας και οφείλουμε να βοηθήσουμε. Θα είναι μόνο για ένα γιατρό και μόνο για μία εβδομάδα, θα τα καταφέρουμε» σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

 

The post “Πλάτη” στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδος βάζουν τα νοσοκομεία Λέσβου, Χίου και Σάμου (video) appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TOP NEWS