Η Τούρτα της Μαμάς

#ItourtaTisMamas

Περισσότερα

  Κάθε Σάββατο & Κυριακή | 20:00

  B’ κύκλος

  Ελάτε να δούμε ξανά τις απολαυστικές ιστορίες, γύρω από αυτό το οικογενειακό τραπέζι!

  Το δυνατό δημιουργικό δίδυμο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου έβαλε σε περιπέτειες την οικογένεια του Τάσου και της Ευανθίας, δίνοντας, έτσι, στον Κώστα Κόκλα και στην Καίτη Κωσταντίνου την ευκαιρία να πρωτοστατήσουν σε μια οικογενειακή ιστορία γεμάτη επεισοδιακές ανατροπές.

  Η Λυδία Φωτοπούλου, μοναδική στον ρόλο της τρομερής γιαγιάς, Μαριλού, μιας απενεχοποιημένης γυναίκας που βλέπει τη ζωή και τον έρωτα με τρόπο που οι γύρω της τον ονομάζουν σουρεαλιστικό.

  Και, φυσικά, ο Αλέξανδρος Ρήγας, στον ρόλο του θείου Ακύλα, του -πιο κυνικός πεθαίνεις- αδερφού της Ευανθίας. Μάλλον δεν είχε ποτέ του φίλους. Ζούσε απομονωμένος σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και αγαπούσε το θέατρο -όταν τον πλήρωναν για να γράφει καλές θεατροκριτικές. Απολάμβανε, όμως, περισσότερο τις κριτικές για τις οποίες δεν τον πλήρωναν, γιατί έτσι μπορούσε να εκφράσει όλη του την απέχθεια απέναντι στον κάθε ατάλαντο καλλιτέχνη.

  Η διάσταση Κυριάκου-Βέτας, η οποία επέμενε στο διαζύγιο, συνεχίστηκε. Τελικά, ο Κυριάκος επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας και, φυσικά, δεν έλειψαν τα ευτράπελα. Οι ανατροπές στην καθημερινότητα όλων των μελών της οικογένειας ήταν αναπόφευκτες, όταν η πρώην κοπέλα του Θωμά έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κρατήσει το παιδί, αλλά λόγω αδυναμίας να το μεγαλώσει το άφησε στην οικογένεια. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, χρέη μητέρας ανέλαβε η Ευανθία. Στο μεταξύ, η Μαριλού συνάντησε έναν παλιό της έρωτα και αμφιταλαντεύτηκε αν θα συνεχίσει την άστατη ζωή της ή αν θα επιστρέψει στη συντροφικότητα.

  Φυσικά, τα τραπέζια συνεχίστηκαν και οι αφορμές για γέλιο, συγκίνηση, διενέξεις και ευτράπελες καταστάσεις δεν έλειψαν…

  Βασικός άξονας της πλοκής, ήταν τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς. Τραπέζια όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύτηκαν για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να συγκρουστούν, να θυμηθούν, να γελάσουν, να χωρίσουν, να ερωτευτούν. «Η τούρτα της μαμάς» σερβιρίστηκε πάντα στο τέλος κάθε οικογενειακής περιπέτειας, σαν ανταμοιβή για όσους κατάφεραν να μείνουν στο τραπέζι. Για όσους κατάφεραν, παρά τις διαφωνίες, τις συγκρούσεις και τις διαφορές τους, να βάλουν πάνω απ’ όλα αυτό που τους ενώνει. Την επιθυμία τους να μοιραστούν και να έχουν μια οικογένεια.

  Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της σειράς κατά τη μετάδοσή της από την τηλεόραση και με υπότιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους θεατές.

  Διαβάστε περισσότερα

  Παίζουν:
  Κώστας Κόκλας (Τάσος, ο μπαμπάς), Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία, η μαμά), Λυδία Φωτοπούλου (Μαριλού, η γιαγιά), Θάνος Λέκκας (Κυριάκος, ο μεγάλος γιος), Πάρις Θωμόπουλος (Πάρης, ο μεσαίος γιος), Μιχάλης Παπαδημητρίου (Θωμάς, ο μικρός γιος), Ιωάννα Πηλιχού (Βέτα, η νύφη), Αλέξανδρος Ρήγας (Ακύλας, ο θείος και κριτικός θεάτρου), Θανάσης Μαυρογιάννης (Μάριος, ο εγγονός)

  Η Χρύσα Ρώπα στον ρόλο της Αλεξάνδρας, μάνας του Τάσου.

  Επίσης, εμφανίζονται οι Υακίνθη Παπαδοπούλου (Μυρτώ), Χάρης Χιώτης (Ζώης), Δημήτρης Τσιώκος (Γιάγκος), Γιώργος Τσιαντούλας (Παναγιώτης, σύντροφος του Πάρη), Ειρήνη Αγγελοπούλου (Τζένη, η σύντροφος του Θωμά), Αποστόλης Μπαχαρίδης (Ρήγας).

  Συντελεστές:
  Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μάκης Τσούφης, Σενάριo: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου, Σκηνογράφος: Στέλιος Βαζος, Ενδυματολόγος: Ελένη Μπλέτσα, Διεύθυνση φωτογραφίας: Σωκράτης Μιχαλόπουλος, Οργάνωση παραγωγής: Ευάγγελος Μαυρογιάννης, Διεύθυνση παραγωγής: Ναταλία Τασόγλου, Εκτέλεση παραγωγής: Στέλιος Αγγελόπουλος Μ.ΙΚΕ

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

  TOP NEWS