H Γαλλία θα χαλαρώσει από την Τετάρτη την προσωρινή ταξιδιωτική απαγόρευση που έχει επιβάλλει για όσους εισέρχονται από τη Βρετανία μετά την εμφάνιση του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του Πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.
Πολίτες και κάτοικοι της ΕΕ καθώς και Βρετανοί θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη Γαλλία από την Τετάρτη με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάζουν αρνητικό τεστ Covid-19 που θα έχει γίνει εντός 72 ωρών.
Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία με το Παρίσι για το ζήτημα των συνόρων, τονίζοντας ότι θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα το βράδυ.
«Καλή πρόοδος σήμερα και συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για τα σύνορα. Θα παράσχουμε ενημέρωση για τους οδηγούς φορτηγών αργότερα σήμερα το βράδυ, αλλά οι οδηγοί φορτηγών ΔΕΝ πρέπει να ταξιδεύουν προς το Κεντ σήμερα το βράδυ», ανέφερε ο Σαπς με tweet του.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτρέψει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο
www.ert.gr