Καλαμάτα: Ανακοινώσεις για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Καλαμάτα: Ανακοινώσεις για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου θα αποδώσει το μεσημέρι, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων λιμενεργατών και μυλεργατών, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Η κατάθεση του στεφάνου θα γίνει στις 3 μ.μ., με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Στην ανακοίνωσή του, το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ σημειώνει, πως «σαράντα επτά χρόνια μετά, τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα στο παρόν και στο μέλλον.»

«Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων, σηματοδοτώντας το διαρκή αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη,» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας -με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας από τον κορονοιό- για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου καλεί σήμερα στις 6 το απόγευμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της πως «το σύνθημα «Ψωμι-Παιδεία-Ελευθερία- Η χούντα δεν τελείωσε το 73″ είναι όσο ποτέ πριν επίκαιρο.»

«Η 47η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι, όπως πάντα, μέρα μνήμης και μάχης για την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία. Είναι μέρα, που θα ακουστούν ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του λαού και της νεολαίας», τονίζει στη δική του ανακοίνωση για την ημέρα το Σωματείο των Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS