Κομοτηνή: Ικανοποίηση για την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» – Δηλώσεις

Κομοτηνή: Ικανοποίηση για την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» – Δηλώσεις

Συγκινημένοι οι κάτοικοι της Ροδόπης και δικαιωμένα τα  μέλη φορέων, συλλογικοτήτων και κινημάτων, από την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου  στη δίκη της «Χ.Α.», αλλά και από τα λόγια της τραγικής μητέρας του Παύλου Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε…γιέ μου». Με σχόλια στα social media κυρίως κι αναδημοσιεύοντας φωτογραφίες τόσο της Μάγδας Φύσσα, όσο και στιγμιότυπα από την μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών στην Αθήνα μιλούν για «Ιστορική ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης» για «Δικαίωση. Οι Ναζί στη φυλακή», αλλά και για «Μέρα χαράς και περηφάνιας»

Όπως τονίζουν «η Ελλάδα θύμισε σε ολόκληρο τον κόσμο πού γεννήθηκε η Δημοκρατία», ευχόμενοι να «είναι η σημερινή απόφαση η αφετηρία για να καταδικαστούν όλες οι εγκληματικές νεοναζιστικές οργανώσεις παντού». Επισημαίνοντας παράλληλα πως «σήμερα οι δημοκράτες πανηγυρίζουν για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της «ΧΑ».»

Πρώτος δήλωση έκανε ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο κος Σταμάτης Σακελλίων σημειώνοντας:
«Η σημερινή ιστορική δικαστική απόφαση για την «Χρυσή Αυγή» συμβάδίζει με την άποψη του δημοκρατικού λαού. Η «Χρυσή Αυγή» είναι μια εγκληματική οργάνωση.» δηλώνει ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Σταμάτης Σακελλίων και σημειώνει σε μήνυμά του ότι: «Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος.» Σύμφωνα με τον κο Σακελλίων «τα κορυφαία στελέχη της «Χρυσής Αυγής» διηύθυναν εγκληματική οργάνωση. Για πρώτη φορά η δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι οι φασίστες και οι ναζιστές της «Χρυσής Αυγής» είναι εγκληματίες που έδρασαν συντεταγμένα δολοφονώντας και τρομοκρατώντας.» Και καταλήγει λέγοντας πως: «Από εδώ και πέρα οι όποιοι μιμητές να γνωρίζουν ότι εγκληματούν και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται. Επί σειρά ετών το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι μια εγκληματική συμμορία και όχι πολιτικό κόμμα. Ο αγώνας για το ξερίζωμα του φασισμού και του ναζισμού συνεχίζεται μέχρι το τέλος. Πλέον η συμμορία της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να οδηγηθεί εκεί που της πρέπει: Στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.»

Ακολούθησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ Ιλχάν Αχμέτ, που συμμετείχε στην σημερινή μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας: «Η Χ.Α. αναγνωρίστηκε σήμερα από την Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση και τα πολιτικά της στελέχη μαζί με τους εκτελεστικούς τους βραχίονες θα τιμωρηθούν για τις βάναυσες, ειδεχθείς και αποκρουστικές πράξεις τους που συγκλόνισαν όλο τον κόσμο.» είπε ο βουλευτής σημειώνοντας: «Είναι μια σημαντική μέρα για την Δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη που δοκιμάζεται σκληρά από τις ιδέες τους φασισμού, του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, που την κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια. Δεν ξεχνάμε τις απειλές και τις συκοφαντίες, τους τραμπουκισμούς που δέχθηκε η Μειονότητα της Θράκης στους δρόμους, στα σπίτια, στα χωριά, στις πόλεις αλλά και οι εκπρόσωποί της στο Κοινοβούλιο από την Χρυσή Αυγή. Και δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την ποιότητα του Πολιτεύματος μας, γιατί η Δημοκρατία είναι ζήτημα καθημερινού αγώνα.»

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS