Κ. Χαριτόπουλος: Αναμενόμενη η αύξηση των θετικών τεστ στον κορονοϊό στη Ροδόπη – Όχι εφησυχασμός

Κ. Χαριτόπουλος: Αναμενόμενη η αύξηση των θετικών τεστ στον κορονοϊό στη Ροδόπη – Όχι εφησυχασμός

Αναμενόμενη η αύξηση των θετικών τεστ στον κορονοϊό στη Ροδόπη, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης-Πνευμονολόγος- Κώστας Χαριτόπουλος.

«Δεν θα μπορούσε η Ροδόπη ενώ άλλες περιοχές παρουσιάζουν θετικά τεστ, να αποτελέσει εξαίρεση, αν και ένα μήνα και περισσότερο, δεν παρουσίασε θετικό περιστατικό στον κορονοϊό», υποστήριξε ο κ. Χαριτόπουλος.

Επί πλέον πρόσθεσε πως ο ιός είναι ανάμεσά μας και το μόνο μέτρο που έχουμε για να ανακόψουμε την μετάδοσή του είναι η μάσκα, το πλύσιμο των χεριών και οι αποστάσεις μεταξύ μας.

Επισήμανε δε για άλλη μια φορά τη μη σωστή χρήση μάσκας από τους πολίτες, που είτε είναι σαν αξεσουάρ στο χέρι, είτε κάτω από τη μύτη, είτε στο λαιμό και …ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ.

«Σίγουρα το να εργάζεσαι με μάσκα είναι πολύ δύσκολο. Όμως θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας πως έτσι κόβουμε τη μετάδοση του ιού. Η μη σωστή χρήση της μάσκας όμως κάνει τα θετικά τεστ και τους ασθενείς να αυξάνονται. Κάποιοι από τους συμπολίτες μας θα νοσήσουν βαριά και κάποιοι θα πεθάνουν. Μην φτάσουμε να βλέπουμε τους θανάτους για να πεισθούμε για την μάσκα και τα άλλο μέτρα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αύξησης των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, αυτό είναι ένας επικίνδυνος δείκτης που δείχνει πόσο πιο μεγάλο είναι το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας και το στοίχημα είναι στο μέλλον να υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ, για τους ανθρώπους που θα τα χρειασθούν. «Μην δούμε δηλαδή εικόνες της Ιταλίας στη χώρα μας, με τους ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι και μόνοι», σημείωσε ο κ. Χαριτόπουλος.

Για το θέμα της νόσησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το κοκτέιλ φαρμάκων-αντισωμάτων- που του δόθηκε, ίσως αυτό να προκρίνει …χρονικά και το εμβόλιο της εν λόγω εταιρίας Regeneron, όπου υπάρχουν και Έλληνες ερευνητές.

«Το βασικό είναι να προλάβεις τον ασθενή και να αντιμετωπίσεις με φάρμακα τον ιό και να τον τιθασεύσεις, πριν διασωληνωθεί ασθενής. Η διασωλήνωση είναι μια τραυματική εμπειρία και δύσκολη κατάσταση», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χαριτόπουλος.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS