Λάρισα: Στον νέο τους χώρο οι «Ηλιαχτίδες»- Εργαστήρια, έκθεση και πώληση χειροτεχνιών

Λάρισα: Στον νέο τους χώρο οι «Ηλιαχτίδες»- Εργαστήρια, έκθεση και πώληση χειροτεχνιών

Στον νέο του χώρο, στο κέντρο της Λάρισας, αρχίζει τα εργαστήρια και τα σεμινάρια ο σύλλογος ανέργων «Ηλιαχτίδα». Κεραμική, κόσμημα, ζωγραφική και ραπτική είναι μερικές μόνο από τις τέχνες που διδάσκονται, δίνοντας διέξοδο σε άνεργους και μη.

Μια χούφτα γυναίκες, πριν από επτά χρόνια, από το σκοτάδι της ανεργίας αναζήτησαν και βρήκαν το φως της δημιουργικότητας. Λυπήθηκαν, όταν έκλεισαν τα μαγαζιά τους, να πετάξουν τον εξοπλισμό τους και αποφάσισαν να βρουν χώρο, να βάλουν τα μηχανήματα και τα εργαλεία τους και να μοιραστούν την αγωνία και τη γνώση τους.

Ο σύλλογος ανέργων «Ηλιαχτίδα» μόλις πραγματοποίησε το όνειρό του και στο υπέροχο και ευρύχωρο ισόγειο του πεζοδρόμου Παπαναστασίου, αρ. 20, μια ανάσα από το Αρχαίο Θέατρο, ξεκινά τη διδασκαλία ραπτικής, κοσμήματος, μακραμέ, ντεκουπάζ, κεραμικής και άλλων τεχνών.

Το πιο σπουδαίο, όπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννα Γαγάρα, είναι ότι «μπορούμε πλέον ό,τι φτιάχνουμε να το εκθέτουμε και να το πουλάμε, αφού μπήκαμε σε καθεστώς ΦΠΑ και έτσι τα μέλη μας και να μαθαίνουν και να μπορούν κάτι να βγάλουν πουλώντας τις δημιουργίες τους».

Μέσα από τον σύλλογο, από το 2013, πολλές άνεργες γυναίκες και άντρες βρήκαν παρηγοριά και διέξοδο, έμαθαν μια τέχνη και την αξιοποίησαν επαγγελματικά.

Τα εργαστήρια λειτουργούν πρωί και απόγευμα. Επιπλέον, λειτουργούν τμήματα αυτογνωσίας, χορού και γυμναστικής.

Το κόστος χαμηλό, 20 ευρώ το μήνα. Και δωρεάν για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Αριστέα και τις γυναίκες από τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών Λάρισας.

Ο σύλλογος ετοιμάζει και το ηλεκτρονικό του κατάστημα. Απευθύνει πρόσκληση σε όποιον πρήην επαγγελματία επιθυμεί, να διαθέσει τον εξοπλισμό του και να γίνει μέλος του.

email:syllogoshliaxtida@hotmail.gr
Υπεύθυνη, Ιωάννα Γαγάρα, τηλ: 6983 429747.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS