Μ. Τζεμαλή: Μεγάλη ήττα του ναζισμού – Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται

Μ. Τζεμαλή: Μεγάλη ήττα του ναζισμού – Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται

Το μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και στην Φασιστική απειλή-ΚΕΕΡΦΑ- Ξάνθης», Μηλαζήμ Τζεμαλή, ο οποίος είναι Εκπαιδευτικός, στον τομέα της ειδικής αγωγής, είχε δεχθεί επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε χθες ομοφώνως ως εγκληματική οργάνωση, ενδεδυμένη με πολιτικό μανδύα.

Ήταν καλοκαίρι του 2012, όταν κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, όταν τάγμα εφόδου της ΧΑ, επιτέθηκε στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, οι οποίοι ήθελαν να ενημερώσουν το κοινό για τρέχουσες εκδηλώσεις της.

Στο δικαστήριο που είχε γίνει τότε στην Ξάνθη, η ΧΑ είχε καταδικαστεί για την τραμπούκικη ενέργειά της τότε, ενώ ο κόσμος της Ξάνθης με τον αντιφασιστικό αγώνα που έκανε δεν επέτρεψε ποτέ στην ΧΑ να ανοίξει γραφεία στην περιοχή.

«Αναμφισβήτητα η χθεσινή ημέρα είναι Ιστορική μέρα! Η μέρα που ηττήθηκε ο ναζισμός και ο φασισμός στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια νίκη του Αντιφασιστικού κινήματος, της Κοινωνίας και όλων όσων ένωσαν τις δυνάμεις τους. Ωστόσο, δεν «καθαρίσαμε» από αυτούς που ξέπλεναν τόσα χρόνια την ΧΑ. Πρέπει να συνεχισθεί ο αγώνας και να εκκριζωθεί κάθε δηλητηριώδη ιδεολογία της ΧΑ, από τα σημεία που έχουν εμποτισθεί και την έφεραν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ποιους; Τους Ναζί που γέμισαν την Ελλάδα ολοκαυτώματα», υπογράμμισε ο κ. Μηλαζήμ.

Η συνέντευξη του κ. Μηλαζήμ στην ΕΡΤ Κομοτηνής

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS