Την Παρασκευή η έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Την Παρασκευή η έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Ξεκινά αύριο (Παρασκευή) η εμβολιαστική διαδικασία στη Μεσσηνία. Η πρώτη φάση που αφορά μόνο σε υγειονομικούς υπαλλήλους θα λάβει χώρα στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και αναμένεται να εμβολιάζονται 150 με 200 άτομα την ημέρα.

Στο μεταξύ μόλις ένα νέο κρούσμα Covid επιβεβαιώθηκε το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ ενώ ακόμα ένα κρούσμα είχε ανακοινωθεί στο νομό μας την Τρίτη, πριν την ημέρα των Θεοφανείων.

Σταθερή παραμενει και η κατάσταση στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας με γύρω στους 10 ασθενείς να νοσηλεύονται εκεί αυτή τη στιγμή συν τους δύο διασωληνωμένους στη ΜΕΘ του ιδρύματος που παραμένουν εκεί εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Όσον αφορά στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο ΕΟΔΥΘ ανακοίνωσε χθες 6 νέα κρούσματα στη Λακωνία, από 4 σε Αργολίδα και Αρκαδία και 2 στην Κορινθία.

Την ίδια στιγμή, σε εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης όλων των χώρων του Δημαρχείου στην Πύλο προχώρησε η Δημοτική Αρχή ύστερα από κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο που διεγνώσθη την Τρίτη. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, την Τρίτη 12 του μήνα, έχει προγραμματιστεί δειγματοληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ για τυχόν μολύνσεις από Covid στο προσωπικό όλων των Διευθύνσεων του Δήμου.

Εξάλλου σήμερα (Πέμπτη) ξεκινούν μαζικά τεστ ταχείας διάγνωσης στις επιβαρυμένες από τις ημέρες της πρωτοχρονιάς περιοχές του δήμου Πύλου-Νέστορος και πιο συγκεκριμένα από τις 8:30 το πρωί στο Κοινοτικό Ιατρείο της Κοινότητας Κουκουνάρας ενώ λίγο αργότερα στις 12 το μεσημέρι η διαδικασία θα συνεχιστεί στο Ιατρείο της Κοινότητας Σουληναρίου.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS