Στις 4 Ιουνίου 2007 έφυγε από τη ζωή ο Σωτήρης Μουστάκας. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την τηλεοπτική εμφάνιση του το 1986 στην εκπομπή:

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
(video)
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας και ο Κώστας Φέρρης υποδέχονται τον Σωτήρη Μουστάκα στο «Καλλιτεχνικό Καφενείο». Ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός μιλά για τα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο, τότε που δήλωνε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει τραγουδιστής της όπερας ή μαέστρος ή ποδοσφαιριστής. Θυμάται επίσης τις αντιδράσεις των γονιών του όταν τους ανακοίνωσε ότι θέλει τελικά να γίνει ηθοποιός, αλλά και την «απόδραση» του από την Κύπρο για να έρθει στην Αθήνα και να σπουδάσει στο Εθνικό Θέατρο. Αναφέρεται επίσης στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση, στην παράσταση «Μια πόρτα δραχμές 500», με το θίασο Κώστα Ρηγόπουλου και Κάκιας Αναλυτή, αλλά στην ατάκα «οπαλάκια», που είπε στην παράσταση «Ο ασυλλόγιστος» του Μολιέρου και τον έκανε να ξεχωρίσει.

Ακολούθησαν συνεργασίες με σημαντικούς ηθοποιούς, όπως η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής, θεατρικές παραστάσεις και ρόλοι στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ όπως παραδέχεται ο Σωτήρης Μουστάκας τον κέρδισε τελικά η επιθεώρηση. «Μου αρέσει που δίνω γέλιο στον κόσμο. Το αν έχει ποιότητα ή δεν έχει δεν το ξέρω. Προσπαθώ όσο μπορώ, σ’ αυτό που κάνω, να είμαι καλός», εξηγεί. Παράλληλα προβάλλονται αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε, που αγάπησε πολύ ο κόσμος.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής φιλοξενούνται ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ηλέκτρα, η Τζίνα Σπηλιωτοπούλου, ο Νίκος Νομικός και ο Γιάννης Κατέβας.

Οικοδεσπότες: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης
Τηλεσκηνοθεσία: Νέστωρ Παβέλας
Έτος παραγωγής: 1986

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: