Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ για τα 15 χρόνια από το θάνατο της Βίκυς Μοσχολιού, στις 16 Αυγούστου 2005. Δείτε την τηλεοπτική συνάντηση της με τον Γιώργο Κυβέλο, το 1994, στην εκπομπή:

ΑΥΛΑΙΑ
(video)
Ο Γιώργος Κυβέλος φιλοξενεί στην εκπομπή την Βίκυ Μοσχολιού, η οποία θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της και ερμηνεύει τραγούδια της που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο. Η γνωστή τραγουδίστρια μιλά για την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο, το 1964, στην ταινία «Λόλα», όπου ερμήνευσε το τραγούδι «Χάθηκε το φεγγάρι». Αναφέρεται επίσης στη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κόκκοτα κι άλλους σημαντικούς δημιουργούς, καλλιτέχνες και μουσικούς, όπως και στην περίοδο από το 1960 έως το 1975, που, όπως τονίζει, ήταν πολύ δημιουργική. «Βάλαμε στο στόμα του κάθε Έλληνα την ποίηση. Τραγουδήσαμε μεγάλους Έλληνες ποιητές, μεγάλους συνθέτες, ωραίες μελωδίες που μυρίζουν θάλασσα, Μεσόγειο», λέει χαρακτηριστικά.

Η Βίκυ Μοσχολιού μιλά επίσης για τους νέους ερμηνευτές, που βιάζονται όπως τονίζει, αλλά και για το τραγούδι σήμερα. «Υπάρχουν παιδιά με δυνατότητες που να μπορούν να κάνουν κάτι, αλλά δεν υπάρχουν τα μεγάλα τραγούδια», εξηγεί. Τέλος αποκαλύπτει με ποιους συνθέτες θα ήθελε να συνεργαστεί, αλλά και τις μελλοντικές προσδοκίες και φιλοδοξίες της. Παράλληλα ερμηνεύει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της, που αγάπησε το κοινό.
Στην εκπομπή εμφανίζεται και συνοδεύει τη Βίκυ Μοσχολιού σε κάποια τραγούδια ο Κυριάκος Ζουμπουλάκης.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιώργος Κυβέλος
Μουσικός σύμβουλος: Τάσος Φαληρέας
Σκηνοθεσία: Θάνος Χρυσοβέργης
Ημερομηνία πρώτης προβολής: 30 Ιουλίου 1994

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: