Αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον – 14 Σεπτεμβρίου 1999

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΑΛΚΟΝ

(video)

Ενημερωτική εκπομπή με την δημοσιογράφο Έλενα Κατρίτση που παρουσιάζει, μέσα από συνεντεύξεις, ανθρώπινες προσωπικές ιστορίες και υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου το δυστύχημα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τύπου Φάλκον την 14η Σεπτεμβρίου 1999. Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, μετέφερε την ελληνική αποστολή στο Βουκουρέστι, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή της Ρουμανίας, έχασαν επτά άνθρωποι τη ζωή τους: ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίνα Ασημακοπούλου της ΕΡΤ, ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του υπουργού Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος. Οι επιζήσαντες Μαρία Μπεγλίτη, γραμματέας ΥΠΕΞ, και ο διπλωμάτης Γρηγόρης Παπαδόπουλος, καθώς και συγγενείς των θυμάτων αφηγούνται τα προσωπικά τους βιώματα και καταθέτουν τη δική τους μαρτυρία.

Η εκπομπή εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος και παρακολουθεί τα αποτελέσματα της δικαστικής διαδικασίας, ενώ περιέχεται συνέντευξη του Ακριβού Τσολάκη, Προέδρου Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Περιλαμβάνεται μικρό αφιέρωμα για τον Γιάννο Κρανιδιώτη.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καμπίτης

ΕΡΤ Copyright – 2008

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS